Σε ένα παιχνίδι πολύ ωραίο ματς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, Ιωνικός και ΟΦΗ έδωσαν τα πάντα για τη νίκη, ωστόσο εκείνο που τους έλειψε ήταν το γκολ, μένοντας τελικώς στο 0-0 στη Νίκαια, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1.

Ads

Ο Ιωνικός είναι περισσότερο ικανοποιημένος, παρά το γεγονός ότι πάλεψε μέχρι το τέλος για το τρίποντο. Είναι στην 11η θέση με 22 πόντους, σε απόσταση από τις δύο τελευταίες θέσεις.

Από την άλλη οι Κρητικοί έφτασαν τους 34 πόντους, είναι στην 6η θέση, με τρεις αγωνιστικές περισσότερες από τον 7ο Αστέρα των 32 πόντων. Έτσι έχασαν έδαφος στη μάχη για τα playoffs.

Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Ιωνικό με σύστημα 5-4-1. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Χουτεσιώτης, με τους Μύγα, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες και Βαλεριάνο να αποτελούν την πεντάδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Ντάλσιο και Κάνιας, με τους Άοσμαν και Κιάκο να παίζουν στα «φτερά», με τον Μάντζη μοναδικό προωθημένο.

Ads

Από την άλλη τώρα, ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε το κλασικό 4-3-3 για τον ΟΦΗ. Στην εστία βρέθηκε ο Επασί, με τους Μαρινάκη, Βούρο, Γιαννούλη και Μπαλογιάννη στην αμυντική τετράδα. Μεγιάδο, Νέιρα και Γκαγιέκος αποτέλεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Ντουρμισάι και Τσιλιανίδη να αγωνίζονται στις δύο πτέρυγες. Στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Φελίπε.

Αρκετά καλό το ξεκίνημα της αναμέτρησης από τον ΟΦΗ, ο οποίος από την αρχή του αγώνα προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Η πρώτη φάση ήρθε στο τρίτο λεπτό, με το αδύναμο σουτ του Μπαλογιάννη να μην ανησυχεί τον Χουτεσιώτη.

Από το 15’ και μετά, ο Ιωνικός μετά το νωθρό του ξεκίνημα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα, με τους γηπεδούχους να απειλούν κατά βάση από στημένες φάσεις και κόρνερ.

Ωστόσο κόντρα στη ροή του αγώνα και από το… πουθενά, ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Χουτεσιώτης έκανε τραγικό λάθος πασάροντας στον Φελίπε μέσα στην περιοχή, εκείνος πάσαρε αριστερά στον Τσιλιανίδη, το σουτ του οποίου τελευταία στιγμή βρήκε σε αμυντικό και κατέληξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί έχασαν μία ακόμα μεγάλη στιγμή, όταν οτερματοφύλακας των γηπεδούχων έβγαλε το πλασέ του Ντουρμισάι από πλεονεκτική θέση. Στο 26′, υπήρξε μια μικρή διακοπή, όταν ο Άοσμαν χτύπησε με αγκωνιά τον Μαρινάκη στην πλάτη, με το VAR να ελέγχει τη φάση (μόνο για κόκκινη κάρτα μπορεί να επέμβει το VAR), με τον Ευαγγέλου τελικώς να μην δείχνει ούτε κίτρινη.

Οι πολλές μάχες, κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσαν μια άγρια ομορφιά στο ματς, με τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα να έχουν τον πρώτο λόγο. Παρά το γεγονός πως ο Ιωνικός είχε την κατοχή (59%-41%), χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 44’ για την πρώτη ουσιαστικά καλή του στιγμή στον αγώνα, με το ωραίο σουτ του Μάντζη από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Τελείως διαφορετικό σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με εκατέρωθεν καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Ο Ιωνικός ήταν εκείνος που άνοιξε τον «χορό» των φάσεων, όταν στο 48′ και έπειτα από προβολή του Μπαλογιάννη σε γύρισμα του Βαλεριάνου ο Επασί έβγαλε δύσκολα στη δεξιά του γωνία, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Άοσμαν μπλόκαρε ο Καμερουνέζος κίπερ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φελίπε θα απειλήσει με κεφαλιά, απαντώντας για τον ΟΦΗ. Στο 56′ ο Άοσμαν απείλησε ξανά, αυτή τη φορά από στημένη φάση, με την εκτέλεση του φάουλ να φεύγει εκατοστά πάνω από την εστία. Ένα δεκάλεπτο μετά ο Ιωνικός «άγγιξε» το γκολ, στη μεγαλύτερη στιγμή του στο ματς, όταν μετά από γλυκιά σέντρα του Μύγα από τα δεξιά, ο Επασί έβγαλε με υπερένταση την καρφωτή κεφαλιά του Τουράμ.

Σε εκείνο το σημείο, ο ΟΦΗ πήρε την «σκυτάλη», απειλώντας αρχικώς με το δυνατό σκαστό σουτ του Μπαλογιάννη στο 68′, και εν συνεχεία δευτερόλεπτα μετά με το ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Τσιλιανίδη. Δύο λεπτά αργότερα, ο 27χρονος επιθετικός των φιλοξενούμενων δοκίμασε εκ νέου τα αντανακλαστικά του Χουτεσιώτη από μακριά.

Στο 74′ ο Ρομαό ανέτρεψε τον Λάμπρου, η φάση ελέγχθηκε για πέναλτι, τελικά ίσχυσε το φάουλ και από το σουτ του Γκαγιέγκος ο Χουτεσιώτης έκανε σπουδαία επέμβαση. Ο ΟΦΗ προσπάθησε περισσότερο στο τέλος για το γκολ της νίκης δίχως να κάνει τη μεγάλη φάση έως τις καθυστερήσεις.

Την οποία είχε στο 92′ ο Ιωνικός με τον Μάναλη, αλλά πάλι ο Επασί έκανε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά. Και στο 93′ το διαγώνιο σουτ εντός περιοχής του Μαρινάκη από μπαλιά του Νέιρα έφυγε λίγο άουτ. Αμέσως μετά ο Επασί είχε νέα απόκρουση σε σουτ του Άοσμαν, σε ένα θρίλερ έως το φινάλε.

Με τη λήξη του αγώνα, ο Νέιρα έσπρωξε τον διαιτητή (!), με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη και να αποβληθεί.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σάντσες, Βαλεριάνος, Ντάλσιο, Κιάκος (55′ Τουράμ), Κάνιας 84′ Πλατέλλας), Άοσμαν, Μάντζης (77′ Μάναλης)

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγκος, Μεγιάδο, Νέιρα, Τσιλιανίδης (71′ Λάμπρου), Ντουρμισάι (31′ λ.τ. Μπουζούκης), Φελίπε

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Δημητριάδης Λάζαρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Περράκης Κωνσταντίνος (Αθηνών)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)