Η Ίντερ είναι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην ημιτελική φάση του Τσαμπιονς Λιγκ. Οι «νερατζούρι» επικράτησαν στη Μόσχα της ΤΣΣΚΑ με 1-0 και με δύο νίκες «σφράγισαν» το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Από το Sportdog.gr

Ads

Ο Σνάιντερ, η συμμετοχή του οποίου στην αναμέτρηση της Ρωσίας ήταν αμφίβολη μέχρι την τελευταία στιγμή, σκόραρε στο 6’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ουσιαστικά έδιωξε το άγχος απ’ τους παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, φέρνοντας την ιταλική ομάδα μία ώρα αρχύτερα στον ημιτελικό, στον οποίο θ’ αντιμετωπίσει είτε την Μπαρτσελόνα είτε την Άρσεναλ, κάτι που θα γνωρίζει λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Πρόκριση… απευθείας με Σνάιντερ!

Το 1-0 του πρώτου αγώνα δεν εξασφάλιζε την ομάδα του Μουρίνιο, η οποία μπήκε αποφασισμένη στον αγωνιστικό χώρο, με σκοπό να σημειώσει γρήγορα ένα τέρμα και να κάνει τη συνέχεια της αναμέτρησης να μοιάζει με τυπική διαδικασία. Αυτό έγινε πραγματικότητα με την έναρξη του παιχνιδιού, αφού μόλις στο 6’ οι «νερατζούρι» κέρδισαν φάουλ έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή του Ακινφέεφ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Σνάιντερ, το σουτ του οποίου διαπέρασε το ρωσικό τείχος και κατέληξε στα δίχτυα του «πορτιέρο» της ΤΣΣΚΑ.

Ads

Οι γηπεδούχοι, πλέον χρειάζονταν τρία τέρματα για ν’ ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν, δημιουργώντας καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση τόσο στο 23’ με το σουτ του Νέτσιντ όσο και στο 44’ με τον Οντιέφ, αλλά ο Σέζαρ όποτε χρειάστηκε φώναξε «παρών». Οι Ιταλοί έφτασαν κοντά στο να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Μιλίτο στο 35’, αλλά ο Αργεντινός σούταρε πάνω στον Ακινφέεφ, ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια.

Αποβολή και τυπική διαδικασία…

Τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους Ρώσους ακόμη περισσότερο με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αφού στο 49’ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Οντιέ για «σκληρό» μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή πάνω στον Ετό. Τα πάντα σε εκείνο το σημείο είχαν κριθεί, με τους Ιταλούς να σκέφτονται περισσότερο το ποιον θ΄ αντιμετωπίσουν στην επόμενη φάση και την ομάδα του Σλούτσκι να έχει συμβιβαστεί με την ήττα και τον αποκλεισμό απ’ τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τις φάσεις μπροστά απ’ τις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Στο 57’ ο Γκονσάλες έκανε το σουτ, αλλά ο Σέζαρ δεν ανησύχησε, ενώ στη συνλέχεια η Ίντερ είχε την ευκαιρία να πετύχει το 2-0 τόσο στη διπλή ευκαιρία των Σνάιντερ και Στάνκοβιτς στο 68’, με τον Ακινφέεφ να σώζει την ομάδα του όσο και στο 79’ πάλι με τον Στάνκοβιτς, ο οποίος εξαπέλυσε ένα πολύ δυνατό σουτ, με την μπάλα να ¨γλύφει¨ το δοκάρι της ρωσικής εστίας.

Το τελευταία σφύριγμα του Στεφάν Λανουά βρήκε τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν στον αγωνιστικό χώρο την πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τους γηπεδούχους να λένε «αντίο» στη διοργάνωσης με ψηλά το κεφάλι…

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι (14′ Οντιά), Αλεξέι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Σενικόβ, Σεμπέρας, Χόντα (77′ Ράχιμιτς), Μαμάεβ, Μαρκ Γκονσάλες, Ντζαγκόεβ, Νέτσιντ (71′ Γκιγέρμε).

INTEΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Στάνκοβιτς, Σνάιντερ (86′ Μουντάρι), Πάντεβ (63′ Κίβου), Ετο’ο, Ντιέγκο Μιλίτο (74′ Μπαλοτέλι).