Η αυλαία της ημιτελικής φάσης του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ «ανοίγει» το βράδυ της Τρίτης (21:45, MEGA) με την πολύ σπουδαία αναμέτρηση της Ίντερ με την Μπαρτσελόνα στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».

Ads

Έχοντας πάρει σημαντικές προκρίσεις επί της Τσέλσι και της Άρσεναλ, αντίστοιχα, οι δυο αντίπαλοι που είναι παλιοί γνώριμοι στην διοργάνωση και πρωταγωνίστησαν στο σημαντικότερο μεταγραφικό deal του καλοκαιριού με την ανταλλαγή των Ιμπραϊμοβιτς-Ετό, θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν μια θέση στον μεγάλο τελικό του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Οι αριθμοί λένε «Μπάρτσα»

Ίντερ και Μπαρτσελόνα αντάμωσαν και στον έκτο προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από ένα «στείρο» 0-0 στο πολύ-αναμενόμενο πρώτο ματς του Μιλάνου, οι πρωταθλητές Ευρώπης επικράτησαν με 2-0 στην Βαρκελώνη στις 24 Νοεμβρίου (παίζοντας χωρίς τους Μέσι και Ιμπραΐμοβιτς) και ουσιαστικά εκεί εξασφάλισαν την πρωτιά του γκρουπ. Οι δυο τους είχαν βρεθεί σε ανάλογη θέση και την σεζόν 2002-03, όταν και πάλι είχε προκύψει «λευκή ισοπαλία» στο «Μεάτσα» και στο «Καμπ Νου», οι Καταλανοί είχαν νικήσει με 3-0. Αυτό που προκύπτει είναι πως η Ίντερ αναζητά το πρώτο της… γκολ απέναντι στην ομάδα του Γκουαρντιόλα μετά από τέσσερα ματς, στην προσπάθεια της να επιστρέψει σε έναν τελικό Κυπ. Πρωταθλητριών μετά το 1972. Όσο για την Μπαρτσελόνα που προσπαθεί να υπερασπιστεί με επιτυχία το στέμμα που κατέκτησε πέρυσι, ο ημιτελικός με την Ίντερ είναι ο τρίτος συνεχόμενος σε διοργανώσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Το 2007-08 είχε αποκλειστεί από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ πέρυσι στο αντίστοιχο σημείο είχε πάρει την πρόκριση για τον τελικό με ένα γκολ του Αντρές Ινιέστα στις καθυστερήσεις του επαναληπτικού με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ads

Χωρίς φόβο οι «νερατζούρι»

Τα κατορθώματα της περσινής και της φετινής Μπαρτσελόνα δεν τρομάζουν την Ίντερ και τον Μουρίνιο, που προέρχεται από την μεγάλη νίκη επί της Γιουβέντους και αφήνει στην άκρη για λίγο την κόντρα της με την Ρόμα για το «σκουντέτο». Όπως προανήγγειλε ο Πορτογάλος και στην συνέντευξη Τύπου, οι πρωταθλητές Ιταλίας δεν προβλέπεται να πάρουν συγκλονιστικά ρίσκα απέναντι στους «μπλαουγκράνα». Στα σχέδια του «εκλεκτού» είναι και μια πιθανή προώθηση του Μαϊκόν στα χαφ, ώστε να παίξει ως δεξί μπακ ο Κόρντομπα, προσφέροντας έτσι περισσότερη ισορροπία στην άμυνα της Ίντερ. Ένα σύστημα 4-2-3-1 μοιάζει ως πιο πιθανό για να αντιμετωπίσει την καλοκουρδισμένη μηχανή των Πρωταθλητών Ευρώπης, ενώ το ευχάριστο για τους Ιταλούς είναι πως πλην του Σαντόν δεν υπάρχουν άλλες απουσίες, αφού και ο Κίβου είναι διαθέσιμος, αν και δύσκολα θα ξεκινήσει το ματς. Εκτός αποστολής έμειναν για λόγους τακτικής οι Κουαρέσμα και Μαρίγκα, ενώ η απουσία του τραυματία Τόλντο θεωρείται δευτερεύουσας σημασίας

Πιθανή ενδεκάδα της Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Κόρντομπα, Ζανέτι, Λούσιο, Σάμουελ, Καμπιάσο, Μότα, Μαϊκόν, Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο.

Μετ’ εμποδίων στο Μιλάνο οι Ισπανοί

«Πάλι καλά που η Ίντερ απέκλεισε την ΤΣΣΚΑ, ειδάλλως θα έπρεπε να πάμε οδικώς στην Μόσχα!». Με αυτόν τον τρόπο αντιμετώπισε ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην συνέντευξη Τύπου, την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη η Μπαρτσελόνα καθώς λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων, μετέβη οδικώς στην Ιταλία, διασχίζοντας περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα μέχρι να φτάσει στον προορισμό της. Μοιραία η προπόνηση της Δευτέρας στο Μιλάνο αναλώθηκε σε ασκήσεις που είχαν ως κύριο σκοπό τους να ξεμουδιάσουν τους παίκτες που υπέφεραν από κράμπες, αφού πέρασαν τις προηγούμενες 14 ώρες μέσα σε ένα πούλμαν… Πλην του τραυματία Ινιέστα, ο Γκουαρντιόλα έχει όλα τα υπόλοιπα «όπλα» του στην διάθεση του, συμπεριλαμβανομένων των Ιμπραϊμοβιτς και Αμπιντάλ, με τον πρώτο να συμπεριλαμβάνεται κατά πάσα πιθανότητα στην ενδεκάδα. Στην άμυνα, Πουγιόλ και Πικέ έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα απέναντι στον Γκάμπι Μιλίτο που μάλλον δεν θα έχει την ευκαιρία να τεθεί αντιμέτωπος με τον αδελφό του, Ντιέγκο, που θα βρίσκεται στην αντίπερα όχθη.

Πιθανή ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Μάξουελ, Πικέ, Πουγιόλ, Τσάβι, Τουρέ, Μπουσκέτς, Πέδρο, Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς.

Πηγή: https://www.sportdog.gr/