Να αποβάλει τελικά τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους από το Champions League αποφάσισε η UEFA, σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ.

Ads

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Reppublica», η UEFA σχεδιάζει να αποβάλλει τις τρεις αυτές ομάδες από το Champions League, με την απόφαση της ευρωπαϊκής ομoσπονδίας να αναμένεται μάλιστα ακόμη και εντός της εβδομάδας. 

Υπενθυμίζεται πως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους ήταν οι πρωτεργάτες του «ποδοσφαιρικού πραξικοπήματος», όπως ονομάστηκε η προσπάθεια ενός γκρουπ ισχυρών συλλόγων να δημιουργήσουν τη European Super League, μια κλειστή λίγκα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, όχι μόνο από τους φορείς του ποδοσφαίρου, αλλά από τους οπαδούς των ίδιων των ομάδων που σχεδίαζαν να συμμετέχουν σε αυτό το κλειστό πρωτάθλημα. Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους ήταν και οι τελευταίες που συνέχισαν να υποστηρίζουν το εν λόγω σχέδιο, την ώρα που οι υπόλοιπες ομάδες ανακοίνωναν την αποχώρησή τους. 

Σε περίπτωση που τελικά η UEFA τιμωρήσει τις ομάδες, θεωρείται σίγουρο πως αυτοί οι τρεις σύλλογοι θα στραφούν στο CAS (Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο), ώστε να εκδικαστεί εκεί η υπόθεση, ελπίζοντας να δικαιωθούν.

Ads