Έκπληξη στο ΔΣ της Super League. Αν και όλα έδειχναν πως επικρατέστερο σενάριο ήταν να ψηφιστεί αναδιάρθρωση, με αύξηση των ομάδων σε 16 ή και σε 18 (!), τελικά οι ΠΑΕ με ψήφους 13-1 επέλεξαν να παραμείνουν 14 οι ομάδες και στο νέο πρωτάθλημα.

Ads

Μειοψήφησε ο Πανιώνιος, ο οποίος προφανώς επιθυμούσε την αναδιάρθρωση προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό, έχοντας τερματίσει τελευταίος στα play out.

Η ΕΠΟ ψήφισε λευκό, με την Λίγκα να πετά το μπαλάκι στην ομοσπονδία για να πάρει την τελική απόφαση για το πώς θα φτάσουμε στις 14 ομάδες.

Θεωρητικά η πρόταση της διοργανώτριας αρχής είναι δεσμευτική, ειδικά εφόσον προήλθε με τόσο μεγάλη πλειοψηφία, αλλά την οριστική απόφαση καλείται να πάρει η ομοσπονδία στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής το μεσημέρι.

Ads

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα φανεί αν υπάρχει κάποιου είδους μεθόδευση, με την λίγκα να ψηφίζει 14 ομάδες λόγω Nova (η οποία ήθελε ακριβώς αυτό) και την ομοσπονδία στη συνέχεια να το παίρνει πάνω της και να προχωρά σε αύξηση ομάδων ώστε να μην το χρεωθεί ο συνεταιρισμός.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του ΔΣ και εν όψει της συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η λίγκα προειδοποίησε πως αν δεν γίνει σεβαστή η απόφαση που πήραν οι ΠΑΕ για διατήρηση των 14 ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, δεν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση της Super League :

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης.

Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.