Την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα της Super League, με τον Πέδρο Κόντε να είναι ο δήμιος του “δικεφάλου” εκμεταλλευόμενος ένα τριπλό τραγικό λάθος στην άμυνα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ads

Ο ΠΑΟΚ ήταν κάκιστος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απείλησε ελάχιστα, δεν είχε κλασικές ευκαιρίερς προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Λοντίγκιν να έχει ελάχιστες επαφές με τη μπάλα.

Από την άλλη η ομάδα των Ιωαννίνων πλην του γκολ από τον Ισπανό φορ που επέστρεψε με γκολ στη Super League είχε και τη μεγαλύτερη φάση στο ματς.

Το ματς ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μία τελική στο πρώτο τέταρτο (4′ Σφιντέρσκι – 15′ Πίρσμαν). Έκτοτε, ο ΠΑΟΚ άρχισε να αναλαμβάνει ξεκάθαρα την πρωτοβουλία των κινήσεων (στο 64%-36% η κατοχή της μπάλας), προσπαθώντας να διασπάσει τις γραμμές του, καλά οργανωμένου, ΠΑΣ Γιάννινα.

Ads

Ο Σβαμπ αποτελούσε το «Α» και το «Ω» στις οργανωτικές προσπάθειες των γηπεδούχων. Οι Καγκάβα και Μπίσεσβαρ άλλαζαν συχνά θέσεις, αφήνοντας παράλληλα χώρο στον Βιεϊρίνια να ανεβαίνει και να απειλεί. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ -παρά τις οκτώ τελικές του (οι δύο στον στόχο) στο πρώτο μέρος- αδυνατούσε να βρει δίχτυα.

Καλύτερή του στιγμή εκείνη στο 23′, όταν ο Σάλιακας έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σβαμπ. Με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» να απαντά με το διαγώνιο σουτ του Σνάιντερ, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 61′ το σουτ του Μιτρίτσα κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Καγκάβα βρήκε αέρα και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από το ένα μέτρο από τη γραμμή τέρματος.

Στο 61′ ήταν η ώρα του Μιτρίτσα να περάσει (μαζί με τον Κούρτιτς). Ήταν δραστήριος, προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα, αλλά η ομάδα του δεν -πέρα από την εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς στο 74′- δεν μπορούσε να σκοράρει.

Αντίθετα, το έπραξαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 87′ ο Ζίβκοβιτς προέβη σε τραγικό υπολογισμό της μπάλας σε επιστροφή της από τον Κρέσπο, με τον Κόντε να επωφελείται και να τη στέλνει στα δίχτυα για το τελικό 0-1.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75′ Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (61’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (75′ Άκπομ), Μπίσεσβαρ, Καγκάβα (61’ Μιτρίτσα), Σφιντέρσκι

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Γκαρντάβσκι, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ (89′ Λώλης), Περέα (80′ Μορέιρα), Κόντε (90’+1′ Μιλτιτσεάνου)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)
4ος Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)