Η Βόρεια Μακεδονία αναμετρήθηκε με την Ολλανδία στην Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, για την τρίτη αγωνιστική του 3ου ομίλου του Euro 2020, με τους “οράνιε” να επικρατούν 3-0, χάρη στα γκολ των Ντεπάι στο 26′ και Βαϊνάλντουμ στο 51′ και το 58′.

Ads

Οι Ολλανδοί τερμάτισαν τον όμιλο με το “3 στα 3”, πετυχαίνοντάς το σε φάση ομίλων για τρίτη φορά στην ιστορία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μετά το Euro του 2000 και το Euro του 2008.

Στη συνέχεια στα νοκ-άουτ, η Ολλανδία θα αγωνιστεί την Κυριακή στις 19:00 στην “Πούσκας Αρένα” της Βουδαπέστης, με τον τρίτο του 4ου, του 5ου ή του 6ου ομίλου.

Η Βόρεια Μακεδονία ολοκλήρωσε τον όμιλο χωρίς βαθμό, ενώ δεύτερη τερμάτισε η Αυστρία, έχοντας έξι βαθμούς και τρίτη η Ουκρανία, έχοντας τρεις.

Ads

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

1. Ολλανδία 9 (8-2)
2. Αυστρία 6 (4-3)
3. Ουκρανία 3 (4-5)
4. Βόρεια Μακεδονία 0 (2-8)

Το παιχνίδι ξεκίνησε, έχοντας αργό ρυθμό, μια και οι δύο ομάδες δεν είχαν ισχυρό κίνητρο στο βαθμολογικό κομμάτι. Άλλωστε το πιο ενδιαφέρον από βαθμολογικής άποψης παιχνίδι, ήταν το άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου, ανάμεσα σε Αυστρία και Ουκρανία.

Η Βόρεια Μακεδονία βρήκε δίχτυα στο 9′ με τον Τρισκόφσκι, έπειτα από ασίστ του Πάντεφ, όμως ακυρώθηκε για παράβαση οφσάιντ. Η φάση ήταν πολύ οριακή, ωστόσο έστω και για λίγο ήταν εκτεθειμένος.

Στο 16′ οι Ολλανδοί βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ, όμως η γλυκιά σέντρα του Ντεπάι προς τον Βαϊνάλντουμ, εξουδετερώθηκε εύκολα από την αντίπαλη άμυνα.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, με τους Ολλανδούς να βρίσκουν το γκολ που έψαχναν στο 25′. Οι παίκτες του Ντε Μπουρ έκλεψαν την μπάλα στην περιοχή τους και έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Ο Μάλεν μπήκε στην περιοχή και έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Ντεπάι και αυτός από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με υποδειγματικό πλασέ για το 0-1. Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή, για φάουλ πάνω στον Πάντεφ στην αρχή της φάσης.

Η Ολλανδία έφτασε κοντά στο 2-0. Πρώτα ο Μάλεν έβγαλε τον Ντάμφρις φάτσα φόρα με την αντίπαλη εστία, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ντιμιτριέφσκι και στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντεπάι επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να σταματάει στα σώματα παικτών της Βόρειας Μακεδονίας.

Οι παίκτες του Ανγκελόφσκι έβγαλαν αντίδραση, ωστόσο η προσπάθεια του Τραϊκόφσκι στο 38′ και του Μουσλίου στο 41′ δεν απείλησαν τον Στεκέλενμπουργκ.

Στην επανάληψη, οι Ολλανδοί μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 50′ με τον Ντε Λιχτ. Ο Μπεργκίς εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ολλανδός στόπερ της Γιουβέντους έπιασε την κεφαλιά, με τον Τρισκόφσκι να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Η Ολλανδία έκανε το 2-0 με τον Βαϊνάλντουμ στο 51΄. Έπειτα από λάθος της Βόρειας Μακεδονίας σε καίριο σημείο, ο Ντεπάι μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Βαϊνάλντουμ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, αφιερώνοντας το γκολ στον Φαν Ντάικ.

Η Βόρεια Μακεδονία, απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος με τον Μπαρντί στο 56′ και ύστερα από πέντε λεπτά με τον Ελμάς, ωστόσο και οι δύο περιπτώσεις κατέληξαν εκτός εστίας.

Στο 58′ οι “οράνιε” πέτυχαν το τρίτο γκολ στο ματς. Ο Μάλεν έκανε εξαιρετική κάθετη μπαλιά, ο Ντεπάι επιχείρησε το σουτ με τον Ντιμιτριέφσκι να αποκρούει. Ο Βαϊνάλντουμ πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι, γράφοντας το 0-3.

Στο 67′ η Ολλανδία έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο νεσοεισελθόντας στο παιχνίδι, Βέργκχοστ τροφοδοτήθηκε πολύ ωραία στο ύψος της περιοχής και στην πρώτη του ενέργεια στο παιχνίδι, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ντιμιτριέφσκι.

Στο 72′ η Βόρεια Μακεδονία, σκόραρε για μια ακόμα φορά, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες του Ίγκορ Ανγκελόφσκι έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπάρντι με καταπληκτική κάθετη μπαλιά, έβγαλε τον Τσουρλίνοφ στον κενό χώρο, αυτός μπήκε στην περιοχή και νίκησε τον Στεκέλενμπουργκ, ωστόσο ήταν εκτεθειμένος.

Οι παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας προσπάθησαν να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής και είχαν τις στιγμές τους, αλλά ο Στεκέλνμπουργκ και η αστοχία τους, δεν τους άφησαν να το πετύχουν.

Από τη μεριά τους οι “οράνιε” είχαν και αυτή κάποιες ευκαιρίες, ωστόσο οι προσπάθειες των Ντε Λιχτ και Γκάκπο (88′-89′), εξουδετερώθηκαν από τον Ντιμιτριέφσκι, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 3-0, μέχρι το τέλος.

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Ανγκελόφσκι): Ντιμιτριέφσκι, Ριστόφσκι, Βλεκόφσκι, Μουσλίου, Αλιόσκι, Μπάρντι (78′ Στογιανόφσκι), Αντέμι (78′ Νικόλοφ), Τρισκόφσκι (56′ Τρισκόφσκι), Ελμάς, Τραϊκόφσκι (68′ Χασάνι), Πάντεφ (69′ Κονσταντίνοφ)

Ολλανδία (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλνμπουργκ, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι (46′ Τίμπερ), Μπλιντ, Ντάμφρις (46′ Μπεργκίς), Βαν Άανχλοτ, Γκράβενμπερκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Γιονγκ (79′ Γκάκπο), Ντεπάι (66′ Βέργκχοστ), Μάλεν (66′ Προμές

Διαιτητής: Ιστβαν Κόβατς (Ρουμανία)