Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον τελικό του Final Four της Euroleague, στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Φενερμπαχτσέ.

Ads

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Euroleague μια ελληνική και μια τουρκική ομάδα, μάχονται στον τελικό.

Ο αγώνας μεταδίδεται από την ΕΡΤ2. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με τη συνήθη πεντάδα του, δηλαδή τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπιρτς.

Ads

Την πεντάδα της Φενέρμπαχτσε αποτελούν οι, Ντίξον, Μπογκντάνοβιτς, Κάλινιτς, Βέσελι και Ούντο.

Διαιτητές του τελικού έχουν οριστεί οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). 

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι περίπου 1.900, οι Τούρκοι πλησιάζουν στις 12.000

image

Οι δύο προπονητές, Γιάννης Σφαιρόπουλος και Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αντάλλαξαν λόγια εκτίμησης και αναγνώρισης και έσφιξαν τα χέρια στην πιο συγκινητική στιγμή της συνέντευξης Τύπου των δύο φιναλίστ.

«Σεβαστείτε, φιλοξενείστε τους φιλάθλους του Ολυμπιακού» έστειλε ηχηρό μήνυμα στους Τούρκους ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. 

Οι δύο προπονητές αποκαλύπτονται πριν τη μεγάλη αναμέτρηση:

Συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων φιλάθλων τα μεσάνυχτα 

Συμπλοκές ανάμεσα σε Τούρκους και Έλληνες οπαδούς σημειώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα κοντά στην Πλατεία Ταξίμ. Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται περίπου 2.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού ενόψει του αποψινού τελικού.

Παρά την άμεση μεσολάβηση ανδρών της αστυνομίας με χρήση δακρυγόνων ο ξυλοδαρμός ανάμεσα στους Τούρκους οπαδούς και αυτούς του Ολυμπιακού διήρκεσε αρκετή ώρα. Τα μαγαζιά στον περιβάλλοντα χώρο κλείδωσαν τις πόρτες τους για την ασφάλεια των πελατών τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο αν πρόκειται για Τούρκους οπαδούς της Φενερμπαχτσέ ή οπαδούς της Κασίμπασα Σπορ Κουλουμπού.

Υπενθυμίζεται ότι, την Παρασκευή το μεσημέρι (19/5), πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού, εκ των οποίων ο ένας δέχτηκε μαχαιριά στο πόδι, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από περίπου 20 οπαδούς της Φενερμπαχτσέ, στην κεντρική οδό της Πόλης, Ιστικλάλ Τζαντεσί.