Ads

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε την Σάλκε και στο “Ολντ Τράφορντ” (4-1) και θα είναι ο αντίπαλος της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League την 28η Μαΐου στο “Γουέμπλεϊ”.

Πρόκειται για επανάληψη του τελικού του 2009 στην Ρώμη και οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν να πάρουν την ρεβάνς για την ήττα τους με 0-2. Αυτός μάλιστα είναι ο μόνος χαμένος τελικός της Μάντσεστερ στην ιστορία της, καθώς έχει πάρει το τρόπαιο στους άλλους 3, το 1968, το 1999 και το 2008. Οι 2 αντίπαλοι έχουν από 3 κατακτήσεις, διεκδικούν έτσι το 4ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Σκόρερς: 26′ Βαλένσια, 31′ Γκίμπσον, 72′ και 76′ Άντερσον / 35′ Χουράδο
Γήπεδο: “Ολντ Τράφορντ”, Μάντσεστερ
Διαιτητής: Πέδρο Προένσα (Πορτογαλία)

Ads

Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα έκανε ο Φαρφάν για την Σάλκε στο 8′ με την μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ η επόμενη αξιόλογη φάση ήταν αυτή στην οποία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ στο 26′ με τον Αντόνιο Βαλένσια.

Ο Κολομβιανός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των Γερμανών με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Ντάρον Γκίμπσον.

szólj hozzá: Manchester Utd 1-0 Schalke

Ο Ιρλανδός μέσος μάλιστα μετά την ασίστ έγινε και σκόρερ, καθώς στο 31′ με σουτ λίγο μέσα από την περιοχή διπλασίασε τα τέρματα των “κόκκινων διαβόλων”.

Το σουτ πάντως δεν ήταν σπουδαίο και έχει ευθύνη στο γκολ ο Μάνουελ Νόιερ, καθώς έκανε κακό υπολογισμό και δεν κατάφερε να μπλοκάρει ή έστω να διώξει σωστά, με την μπάλα να χτυπά εν συνεχεία στο αριστερό του δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα του.

szólj hozzá: Manchester Utd 2-0 Schalke

Στο 35′ ο Χοσέ Μανουέλ Χουράδο μείωσε για την Σάλκε (2-1) σκοράροντας με σουτ μέσα από την περιοχή, φάση που ξεκίνησε από λάθος του Σμόλινγκ, ενώ η μπάλα… στρώθηκε στον Ισπανό από αδυναμία της αγγλικής άμυνας να απομακρύνει.

szólj hozzá: Manchester Utd 2-1 Schalke

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Νόιερ έδειξε την κλάση του στο 55′, αποκρούοντας εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Άντερσον, από την πάσα του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

Εν συνεχεία στο δεύτερο ημίχρονο… μετρούσαμε κόρνερ, για να φτάσουμε στο 72′, όταν και έκανε το 3-1 ο Άντερσον με κοντινό σουτ, έπειτα από προσπάθεια του Νανί από δεξιά.

szólj hozzá: Manchester Utd 3-1 Schalke

Ο Βραζιλιάνος μέσος πέτυχε και δεύτερο γκολ μόλις 4 λεπτά αργότερα (76′), διαμορφώνοντας το τελικό 4-1 πλασάροντας σε κενό τέρμα από ασίστ του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ.

szólj hozzá: Manchester Utd 4-1 Schalke

ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ.: Φαν ντερ Σαρ, Ραφαέλ (60′ Εβρά), Σμόλινγκ, Έβανς, Ο’Σέι, Γκίμπσον, Σκόουλς (73′ Φλέτσερ), Άντερσον, Βαλένσια, Νανί, Μπερμπάτοφ (77′ Όουεν).

ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες (70′ Χούντελααρ), Μέτσελντερ, Εσκουδέρο, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Μπάουμγιοχαν (46′ Εντού), Χουράδο, Φαρφάν (75′ Ματίπ), Ντράξλερ, Ραούλ.

***στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν οι Κούστσακ, Βίντιτς, Γκιγκς και Χαβιέρ Ερνάντες, ενώ για την Σάλκε οι Σόμπερ, Σάρπεϊ, Σμιτς και Καρίμι

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

11 γκολ
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ
Σαμουέλ Ετο’ό (Ίντερ)
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

7 γκολ
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ
Ραούλ (Σάλκε)

4 γκολ
Εντουάρντο (Σαχτάρ)
Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)
Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)
Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)
Χαβιέρ Ερνάντες (Μάν. Γιουν.)

Πηγή: sport24