Η Λιόν έκανε την έκπληξη στον πρώτο αγώνα των «16» του Champions League και με το 1-0 επί της Γιουβέντους, απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στους προημιτελικούς της κορυφαίας, ποδοσφαιρικής, διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης. 

Ads

Οι «λιονέ» έστειλαν το μήνυμά τους στο 21ο λεπτό, με το οριζόντιο δοκάρι του Εκαμπί. Δέκα λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ, σε μία φάση που οι «μπιανκονέρι» έπαιζαν με αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Ντε Λιχτ βρισκόταν εκτός αγωνιστικού χώρου με σκίσιμο στο κεφάλι. Ο Τουσάρ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα ακριβείας του Αουάρ και με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στσέζνι.

Με σωστή τακτική και παρά την πίεση που δέχτηκαν οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μην δεχτούν γκολ και να πάρουν μία σημαντική νίκη που τους δίνει κάθε δικαίωμα να ελπίζουν σε πρόκριση στους «8» του Champions League.

Γκολ: 31’ Τουσάρ

Κίτρινες κάρτες: Μαρσέλο, Κορνέ

Λιόν (Ρούντι Γκαρσία): Λόπες, Μαρσάλ, Μαρσέλο, Ντεναγιέρ, Κορνέ (81′ Άντερσεν), Αουάρ, Τουσάρ, Γκόμες, Ντιμπουά (78′ Τετέ), Ντεμπελέ, Εκαμπί (66′ Τεριέ).

Ads

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέζνι, Άλεξ Σάντρο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Ντανίλο, Ραμπιό (78′ Μπερναρντέσκι), Πιάνιτς (62′ Ράμσεϊ), Μπεντανκούρ, Ρονάλντο, Ντιμπάλα, Κουαδράδο (70′ Ιγκουαΐν).

Πηγή: Πρακτορείο Sport