Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή του Euro 2020, καθώς αύριο (Κυριακή 11/7) Αγγλία και Ιταλία θα τεθούν αντιμέτωπες στον αγωνιστικό χώρο του «Wembley» (22:00) με φόντο τον τίτλο.

Ads

Το μεσημέρι του Σαββάτου η «Σκουάντρα Ατζούρα» έφτασε στο Λονδίνο ενόψει του μεγάλου τελικού, εκεί όπου το βράδυ θα κάνει την τελευταία της προπόνηση στο γήπεδο της Τότεναμ.

Εκείνος που έκλεψε την παράσταση στην αποστολή της Ιταλίας δεν ήταν άλλος από τον μεγάλο άτυχο Λεονάρντο Σπινατσόλα, ο οποίος παρά το γεγονός πως πριν λίγες ημέρες υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση μετά από τη ρήξη αχίλλειου που υπέστη, ακολούθησε κανονικά την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι.

O 28χρονος μπακ εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο με πατερίτσες και γύψο στο αριστερό του πόδι, όντας πάντως πολύ ευδιάθετος και θέλοντας να ενισχύσει έστω και από τις εξέδρες τις προσπάθειες των συμπαικτών του για την κατάκτηση του Euro.

Ads

Ωστόσο ένα άλλο περιστατικό που συνέβη κατά την αναχώρηση της αποστολής της Ιταλίας για το αεροδρόμιο, φανέρωσε και ένα από τα «γούρια» της ομάδας.

Οι Ιταλοί αναζητούσαν από την αρχή της διοργάνωσης ένα δυνατό γούρι και το βρήκαν στο πρόσωπο του Τζανλούκα Βιάλι, με το μέλος του τεχνικού επιτελείου του Μαντσίνι να είναι πρωταγωνιστής στο ίδιο σκηνικό σε όλα τα ματς των ατζούρι ως τον τελικό.

Ο Τζανλούκα Βιάλι συγκινεί όλους τους Ιταλούς και όχι μόνο με τον τεράστιο αγώνα που δίνει τα τελευταία χρόνια για να νικήσει οριστικά τον καρκίνο και μέχρι στιγμής όχι μόνο αντέχει και είναι όρθιος και δυνατός, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στο να γιορτάσει την κατάκτηση του Euro 2020 με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Και αυτό γιατί είναι μέλος του τεχνικού επιτελείου του Ρομπέρτο Μαντσίνι και μάλιστα απολαμβάνει την τιμή να είναι ο άμεσος συνεργάτης του “Μάντσιο”, με την “Corriere dello Sport” να αποκαλύπτει μάλιστα πως ο άλλοτε φορ των Σαμπντόρια, Γιουβέντους και Τσέλσι έχει συνδέσει το όνομά του με ένα τρομερό σκηνικό που στήνεται πριν από κάθε ματς της Ιταλίας στο τουρνουά.

Όλα άρχισαν λίγο πριν από την πρεμιέρα της σκουάντρα ατζούρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το παιχνίδι της στο “Ολίμπικο” της Ρώμης με την Τουρκία, με τον Βιάλι να αργεί να επιβιβαστεί στο πούλμαν που θα μετέφερε την ομάδα από το Κοβερτσάνο στο γήπεδο και το πούλμαν να είναι έτοιμο να φύγει χωρίς αυτόν.

Τελικά ο οδηγός αντιλήφθηκε την απουσία του την τελευταία στιγμή και αφού πρώτα είχε κάνει μερικά μέτρα το πούλμαν, με τον Βιάλι να ανεβαίνει και το γεγονός αυτό να θεωρείται από αρκετούς προληπτικούς πως έπαιξε ρόλο στο να λήξει 3-0 το ματς.

Αποτέλεσμα; Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα στην ηλεκτρονική έκδοσή της, έκτοτε έχει δημιουργηθεί ένα είδος ιεροτελεστίας, με τον οδηγό του πούλμαν να αφήνει εκτός τον Βιάλι, να κάνει μερικά μέτρα και έπειτα να ανοίγει τις πόρτες, για να επιβιβαστεί ο συνεργάτης του Μαντσίνι.

Το τελετουργικό αυτό τηρήθηκε απαρέγκλιτα και στα έξι ματς που έχει δώσει μέχρι στιγμής η Ιταλία στο Euro 2020 και φυσικά θα διατηρηθεί και ενόψει του τελικού με την Αγγλία, με την ελπίδα να φέρει την 7η σερί νίκη και το βαρύτιμο τρόπαιο.