Η φανέλα που φορούσε ο ο Μπόμπι Μουρ, αρχηγός της εθνικής Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, αγνοείται εδώ και 40 χρόνια και η οικογένειά του, κάνει έκκληση για να βρεθεί και να επιστραφεί.

Ads

Είναι γνωστό, ότι στην  Αγγλία, ορισμένα αντικείμενα, που έχουν χαρακτηρίσει το παρελθόν, τελούν υπό καθεστώς «λατρείας». Ενα απ΄ αυτά, είναι και η κόκκινη φανέλα με το νούμερο 6 που φορούσε ο Μπόμπι Μουρ, αρχηγός της εθνικής, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966, όπου τα «τρία λιοντάρια» νίκησαν την Δυτική Γερμανία με 4-2. Την απονομή στον Μουρ έκανε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β`, σε μία ιστορική στιγμή, καθώς αυτή, είναι η μοναδική κατάκτηση του Μουντιάλ από την Αγγλία.

Η φανέλα του αρχηγού της εθνικής Αγγλίας, δεν έχει «εμφανισθεί» από την δεκαετία του 1980 και η σύντροφος του, Τίνα Μουρ, η οποία έζησε 28 χρόνια με τον Μουρ, την αναζητά μάταια από τότε.

«Δεν θέλουμε τίποτε περισσότερο από το να μας επιστραφεί η φανέλα. Αυτό θα ήθελε ο πατέρας μου. Γιατί θα θέλαμε να την δείξουμε στο κοινό και να την μοιρασθούμε με το έθνος. Ελπίζω, ο σημερινός ιδιοκτήτης να εκτιμήσει τι σημαίνει αυτή η φανέλα για την οικογένειά μας», δήλωσε σχετικά η Ρομπέρτα Μουρ, κόρη του θρυλικού άσου, ο οποίος απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 1993, σε ηλικία 51 ετών.

Ads