Η διοίκηση της ΕΠΟ δεν προχώρησε τελικά στις απαραίτητες αλλαγές του κανονισμού της, όπως ζητούσε η FIFA στο τελεσίγραφό της για εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογίας με τα ισχύοντα της ομοσπονδίας. Μάλιστα το διοικητικό συμβούλιο δεν συζήτησε καν το θέμα.

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η FIFA ζητούσε με επιστολή της να εγκριθεί ο κώδικας δεοντολογίας στο σημερινό ΔΣ, ώστε να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, ακόμη και από την 1η Ιουλίου. Αν το ΔΣ προχωρούσε στις απαραίτητες αλλαγές, κάτι που δεν συνέβη, τότε θα ελέγχονταν πειθαρχικά, αρχικώς τα 7 πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και εξακολουθούν να κατέχουν θέσεις στο ποδόσφαιρο (Παπακωνσταντίνου, Προύντζος, Παπανικολάου, Υφαντής, Σπάθας, Γιάχος, Δημητρόπουλος).

Από την πλευρά της η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της ανέφερε πως προτεραιότητα της δεν είναι η εναρμόνιση του κώδικα δεοντολογία αλλά οι αλλαγές στη νομοθεσία, που όπως υποστηρίζει θίγουν τον αυτοδιοίκητο.

Μετά την κίνηση της ΕΠΟ να μην προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές επανέρχεται το σενάριο του ποδοσφαιρικού Grexit και πλέον αναμένεται η αντίδραση τόσο της FIFA όσο και  του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Σημειώνεται πως η εναρμόνιση του κώδικα και η ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για υποθέσεις πριν από το 2015, ήταν βασικό μέρος συμφωνίας που έγινε μεταξύ τους για την επανέναρξη του Κυπέλλου.

Ads