Με την τελετή λήξης ολοκληρώθηκαν οι 32 Ολυμπιακοί αγώνες, το μεγαλύτερο και αρχαιότερο πολιτιστικό γεγονός στον πλανήτη.

Ads

Αυτοί οι Αγώνες ήταν οι πιο αβέβαιοι, δύσκολοι και «αμήχανοι» λόγω της πανδημίας του covid-19 και η πρώτη φορά που διεξήχθησαν χωρίς θεατές.

image

Οι αποστολές των χωρών μπήκαν όλες μαζί στο Στάδιο, με την ιαπωνική σημαία να είναι δίπλα στην ελληνική.

Ads

Σημαιοφόρος της Ελλάδας ο «αργυρός» Γιάννης Φουντούλης, ο αρχηγός της ομάδας πόλο, που πριν από λίγες ώρες ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την δεύτερη θέση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Ακολούθησαν οι σημαίες της Γαλλίας και των ΗΠΑ που έχουν αναλάβει τις αμέσως επόμενες δύο διοργανώσεις.

Συνολικά 205 χώρες πήραν μέρος στους Αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά.

image

Περίπου εκατό διαδηλωτές που κρατούσαν πανό, έκαναν την εμφάνισή τους υπό την επιτήρηση της αστυνομίας έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στα οποία έγραφαν «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες σκοτώνουν τους φτωχούς» και «Δεν χρειαζόμαστε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στο τέλος της τελετής μετά από παρουσίαση κάποιων παραδοσιακών Ιαπωνικών φεστιβάλ, σε μία προσπάθεια προώθησης της κουλτούρας της οικοδέσποινας χώρας, τις ομιλίες της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής Τόκιο 2020 Σέικο Χασιμότο και του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ, παρεδόθη η σκυτάλη στο Παρίσι που θα διοργανώσει τους 33 Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024.

image