Μπορεί εδώ στην Ευρώπη να περιμένουμε ως το βράδυ για να μάθουμε τον νικητή του Euro, αλλά στη Λατινική Αμερική από τα ξημερώματα έχουν την νέα πρωταθλήτρια!

Ads

Μετά από χρόνια προσπάθειας, χαρές και λύπες, ο Λιονέλ Μέσι έφτασε στον πρώτο του τίτλο με την «αλμπισελέστε», αφού η Αργεντινή (για πρώτη φορά μετά από το 1993) επικράτησε μέσα στο Μαρακανά την έδρα της Βραζιλίας με 1-0 και σήκωσε το Copa America 2021, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Ντι Μαρία.

Λύτρωση για τον Μέσι και τους συμπαίκτες του, που έβγαλαν τους Αργεντινούς στους δρόμους πανηγυρίζοντας την μεγάλη νίκη μέσα στο σπίτι της Βραζιλίας.

Μπορεί ο αρχηγός της Αργεντινής να μην σκόραρε στον τελικό, όμως αυτά που έδωσε μέχρι να φτάσει εκεί η “αλμπισελέστε” είναι εξωπραγματικά και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν τις τεράστιες εμφανίσεις που πραγματοποίησε.

 
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο Λιονέλ Μέσι όχι μόνο πέτυχε τέσσερα γκολ, αλλά έδωσε και πέντε ασίστ. Κάτι που σημαίνει ότι είχε εμπλοκή σε εννιά γκολ της Αργεντινής.
 
Με εξαίρεση τον τίτλο του πρώτου σκόρερ τον οποίο μοιράστηκε με τον Λουίς Ντίας της Κολομβίας, στις υπόλοιπες δύο στατιστικές κατηγορίες ήταν μόνος πρώτος.
 
Ο “Λίο” ήταν επίσης πρώτος σε τελικές προσπάθειες με 28 σουτ, στις κάθετες πάσες (9), αλλά και σε εκείνες που έγιναν στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου με 122.

 
Αν προσθέσουμε και ότι δημιούργησε 21 ευκαιρίες για γκολ εκ των οποίων οι 6 χαρακτηρίζονται ως μεγάλες ευκαιρίες καταλαβαίνει κανείς εύκολα πως ο Αργεντινός σούπερ σταρ τα έκανε σχεδόν όλα μόνος του, οδηγώντας με στατιστική ακρίβεια την Αργεντινή μέχρι την κορυφή.