Στην διαδικασία των πέναλτι κρίθηκε ο συγκλονιστικός τελικός του UEFA Europa League, με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να είναι η νικήτρια, καθώς επικράτησε 5-4 της Ρέιντζερς, μετά από το 1-1 στα 120′ του κανονικού αγώνα και της παράτασης.

Ads

Αυτό είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο για τους Γερμανούς (το πρώτο το 1980 στην ίδια διοργάνωση) που τους στέλνει στους ομίλους του Champions League της νέας σεζόν και μάλιστα στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας της Άιντραχτ Τραπ, ο οποίος είπε «όχι» στον Ντέιβις στο 118′ και στον Τάβερνιερ στο 119′ και έπιασε το πέναλτι του Ράμσει για να δώσει στην ομάδα του τον τίτλο. Μοιραίος ο Ουαλός για τους «προτεστάντες» καθώς πέρασε στο παιχνίδι για τα πέναλτι αλλά δεν κατάφερε να ευστοχήσει.

Εκπληκτικό ματς και από τον Μπορέ ο οποίος ισοφάρισε το τέρμα του Αρίμπο και ψύχραιμος, έκανε το 5-0 στην ψυχοφθόρο διαδικασία οδηγώντας τους Γερμανούς στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Ads

Η Ρέιντζερς προηγήθηκε στο 57΄, όταν ένα λάθος στο κέντρο της άμυνας έδωσε την ευκαιρία στον Αρίμπο να βγει απέναντι από τον Τραπ και με ψύχραιμο πλασέ να γράψει το 0-1.

Οι «Αετοί» πήραν τα ηνία για να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης και ότι δεν κατάφερε ο Κάμαντα στο 67′, το έκανε ο Μπορέ στο 70′. Ο φορ της Άιντραχτ κινήθηκε στην καρδιά της άμυνας των Σκωτσέζων και με προβολή ύστερα από ασίστ του Κόστιτς έκανε το 1-1.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Εντικά (101′ Λεντς), Τούτα (58′ Χασέμπε), Τουρέ, Κνάουφ, Ρόουντ (90′ Γιάκιτς), Σο (106′ Χρούστιτς), Κόστιτς, Καμάντα, Λίντσρεμ (71′ Χάουγκε), Μπορέ

Ρέιντζερς Γλασκώβης (Φαν Μπρόνκχορστ): ΜακΓκρέγκορ, Ταβερνιέρ, Μπάσι, Γκόλντσον, Μπάρισιτς, Λούντσραμ, Καμάρα (90′ Άρφιλντ), Τζακ (74′ Ντέιβις), Κεντ, Ράιτ (74′ Σακάλα – 118′ Ράμσει), Αρίμπο (101′ Σαντς)

Διαιτητής: Βίνσιτς (Σλοβενία)