Νικηφόρο ήταν το τελευταίο ματς της ΑΕΛ στη Super League 1, καθώς επικράτησε 2-0 του ελλιπούς λόγω κορωνοϊού ΠΑΣ Γιάννινα, για την 7η αγωνιστική των playout.

Ads

Ακούνια και Κολομπίνο πέτυχαν τα δύο γκολ των «βυσσινί» στο πρώτο μέρος, στα πρώτα λεπτά του οποίου ο Κάστρο φέρεται να δέχτηκε ρατσιστική επίθεση από τον Μπέρτο και βρέθηκε κοντά στο να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του αγώνα εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση από μεριάς φιλοξενούμενων.

Το αποτέλεσμα του «Αλκαζάρ» διατήρησε στην τελευταία θέση τους νικητές, με τον ΠΑΣ από τη μεριά του να πέφτει στην 9η θέση αλλά να έχει ακόμα να δώσει το εξ αναβολής ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης, στις 19/5.

Ads

Η τελική βαθμολογία των playout

image

Η πρώτη σημαντική στιγμή στο ματς δεν ήταν, δυστυχώς, κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίας. Στο 8’, ο Κάστρο είχε μία έντονη αψιμαχία με τον Μπέρτο, με τον μέσο του ΠΑΣ να ισχυρίζεται πως ο αμυντικός των «βυσσινί» έκανε ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος του.

Ο Κολομβιανός έδειξε έτοιμος να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο αλλά κατόπιν παρέμβασης του Μανούχου, που φέρεται να τον ενημέρωσε πως ο Μπέρτος απολογήθηκε για’ αυτό που είπε, συνέχισε κανονικά.

Οι Ηπειρώτες είχαν την κατοχή της μπάλας όμως στο 24’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν ο Ακούνια πλάσαρε τον Λοντίγκιν μετά από πάσα του Κολομπίνο για το 1-0. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά για οφσάιντ, ωστόσο κατόπιν χρήσης VAR μέτρησε κανονικά.

Οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν άμεσα την ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Πίρσμαν στο 26’ σταμάτησε προ της γραμμής από κεφαλιά του Νικολιά.

Εντέλει οι Λαρισαίοι κατόρθωσαν να κάνουν το 2-0, όταν ο Κολομπίνο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με φοβερό δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, στο 39′.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΣ ανέβασε τις γραμμές του, ωστόσο δυσκολευόταν και πάλι να απειλήσει την εστία του Σουλούκου. Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός έπεφτε όλο και περισσότερο, με το 2-0 να μην αλλάζει τελικά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΕΛ (Μ. Ζιώγας): Σουλούκος, Γιακιμόφσκι, Μπέρτος, Χουσίνο, Γρηγορόπουλος (90’ Χαλάτσης), Ηλιάδης Μαξιμένκο, Κολομπίνο, Νικολιάς, Πινακάς (78’ Ντουρμισάι), Ακούνια (90’ Δακτυλάς)

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, παντελάκης, Πίρσμαν, Παμλίδης, Πανουργιάς (75’ Γροσδάνης), Κάστρο, Πήλιος (65’ Ελευθεριάδης), Κρίζμαν, Λώλης (83’ Τριάδης)

Διαιτητής: Μανούχος Ευάγγελος (Αργολίδας)
Βοηθοί: Παπαδόπουλος Ηλίας (Μακεδονίας), Πάτρας Πέτρος (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
AVAR: Σπυρόπουλος Παντελής (Αν. Αττικής)