Την πέμπτη διαδοχική νίκη της σημείωσε η ΑΕΚ, επικρατώντας με 2-0 εκτός έδρας του Λεβαδειακού, για την  9η αγωνιστική της Super League 1 και παραμένει μόνη δεύτερη, στο κατόπι του προπορευόμενου Παναθηναϊκού με μείον 6 βαθμούς.

Ads

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο και μπροστά σε περίπου 2000 φίλους της η «‘Ένωση», έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία (50’, 70’ πεν.) πήρε την έκτη συνεχόμενη νίκη της σε πρωτάθλημα (5η) και Κύπελλο (με 11-1 γκολ).

Η βαθμολογία 

image

Ads

Με διάταξη 4-1-4-1 παρέταξε τον Λεβαδειακό ο Γιάσμινκο Βέλιτς. Ο Βόσνιος τοποθέτησε κάτω από τα δοκάρια τον Μάρκοβιτς και στην άμυνα -από δεξιά προς τ’ αριστερά- τους Τσάπρα, Βινίσιους, Λιάγκα και Παναγιώτου. Ρόλο αμυντικού χαφ είχε ο Χάμοντ, εσωτερικοί μέσοι ήταν οι Νίκας-Μεχία, οι Μουτίνιο και Λούα-Λούα βρίσκονταν στα άκρα, με προωθημένο τον Τόρο.

Ο Ματίας Αλμέιδα, από την άλλη, διατήρησε το πετυχημένο 4-4-2 με ρόμβο και ελλείψει αριστερού μπακ προτίμησε τελικά να βάλει τον Σιντιμπέ αντί του Ραντόνια. Κατά τ’ άλλα, οι Βίντα-Μουκουντί ήταν στα στόπερ, ο Ρότα στο άλλο άκρο της άμυνας και ο Σιμάνσκι σε ρόλο «σκούπας» μπροστά από την άμυνα. Οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον διατήρησαν τις θέσεις ως εσωτερικοί μέσοι, ο Πινέδα ήταν «δεκάρι» και οι Αραούχο-Γκαρσία συνέθεσαν πάλι το δίδυμο στην επίθεση.

Η ΑΕΚ από νωρίς είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε τρόπους να διασπάσει την άμυνα του Λεβαδειακού. Κυρίως οι επιθέσεις της ΑΕΚ έβγαιναν από τ΄αριστερά με Γκατσίνοβιτς και Σιντιμπέ, ο οποίος πολλές φορές έγινε ακόμη και εξτρέμ.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ν΄απειλήσουν για πρώτη φορά στο τρίτο λεπτό με τον Μουτίνιο να εκτελεί το φάουλ από τ΄αριστερά και τον Λούα Λούα να πιάνει την κεφαλιά χωρίς όμως να μπορεί να προβληματίσει τον Αθανασιάδη.

Στο όγδοο λεπτό, σε μια από τις φάσεις που η ΑΕΚ αναπτύχθηκε από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στον Γκαρσία στην περιοχή που στην μονομαχία με τον Χάμοντ για να κερδίσει τη μπάλα, είδε τον διαιτητή να καταλογίζει επιθετικό φάουλ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς, ήρθε στο 20ο λεπτό. Ο Αραούχο με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έδωσε λόγο στους περίπου 2000 φίλους της ΑΕΚ να χειροκροτήσουν, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μάρκοβιτς.

Ξανά από την ίδια πλευρά, η «Ένωση» βγήκε μπροστά με τον Σιντιμπέ, που έκανε πάσα στον Γκατσίνοβιτς αυτός κινήθηκε στον άξονα αλλά το σουτ του κόντραρε σε πόδια αμυντικών.

Η ΑΕΚ επιχειρούσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, όμως οι παίκτες του Γιάσμινκο Βέλιτς έδιωχναν τον κίνδυνο, χωρίς όμως να απειλούν, καθώς οι επιστροφές των ποδοσφαιριστών του Ματίας Αλμέιδα ήταν γρήγορες.

Στο 42΄Γκατσίνοβιτς και Πινέδα άλλαξαν τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, ο Μεξικανός βρήκε χόρο και έκανε δυνατό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Τελευταία προσπάθεια της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος ήταν στο 45΄. Ο Ελίασον έκανε σέντρα με τον Γκαρσία να μην μπορεί να πάει στη μπάλα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, ο Αραούχο να αιφνιδιαστεί και να μην πλασάρει σωστά και με δύναμη.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να πιέσουν ακόμη περισσότερο με στόχο να φτάσουν στο γκολ. Στο 47΄ ο Σιμάνσκι γύρισε τη μπάλα για τον Γκαρσία στην περιοχή και η μπάλα κόντραρε στον Βινίσιους για να καταλήξει κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης, ο Ελίασον έπιασε καλό σουτ με τη μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 48 ο Παναγιώτου έκανε σουτ με την μπάλα να καταλήγει άουτ χωρίς καμία ανησυχία για τον Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά, μην επιτρέποντας την εύκολη πρώτη πάσα στον Λεβαδειακό. Ο Λιάγκας στο 50, προσπάθησε να βρει συμπαίκτη του, ο Πινέδα έκλεψε, ο Αραούχο άνοιξε στον Ελίασον και αυτός με σέντρα βρήκε τον Λιβάι Γκαρσία που με κεφαλιά έκανε το 1-0 με το τέταρτο φετινό του γκολ.

Στο 54΄μετά από κόρνερ του Γκατσίνοβιτς, ο Αραούχο έπιασε το σουτ στην κίνηση με την προσπάθεια του να καταλήγει άουτ, αλλά κοντά στο δοκάρι.

Στο 65΄ήρθε η πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή στο ματς για τον Λεβαδειακό, με τον Λούα Λούα να βρίσκει λίγο χώρο και να κάνει σουτ αλλά ο Αθανασιάδης μάζεψε σταθερά.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η ΑΕΚ βρέθηκε στην επίθεση με τον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ανατράπηκε από τον Χάμοντ με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι στο 66΄. Αφού το είδε και στο VAR, έδειξε πως υπάρχει παράβαση.

Ο Γκαρσία στο 69΄  ανέλαβε την εκτέλεση,  ήταν εύστοχος και έγραψε το 2-0 με το δεύτερο του γκολ στο ματς.

Στο 72 ήρθε η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους. Ο Μεχία με καταπληκτική μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, βρήκε δεξιά τον Μουτίνιο, ο οποίος έκανε διαγώνιο σουτ με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα άουτ!

Στο 80΄ο Μουτίνιο έκανε καλή σέντρα από τα δεξιά με τον Πέτρε να μην προλαβαίνει για λίγο την μπάλα!

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Μάρκοβιτς, Χάμοντ(82 Σκβάρκα), Μεχία, Βινίσιους, Μουτίνιο, Λιάγκας, Τορό(63΄Πέτρε), Νίκας, Παναγιώτου, Λούα Λούα (85΄Γιαννιώτας), Τσάπρας

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί Σιντιμπέ,Σιμάνσκι, Ελίασον(79΄Μάνταλος), Γκατσίνοβιτς, Πινέδα (72 Γιόνσον), Γκαρσία(92 Γαλανόπουλος) Αραούχο

Διαιτητής: Βεργέτης Χρήστος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Πετρόπουλος Τρύφωνας (Αρκαδίας), Σάββας Νικόλαος (Σερρών)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)