Τελικά να που η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να νικά και με άλλο σκορ, εκτός από το «αγαπημένο» του 1-0.

Ads

Στο τελευταίο ματς της 17ης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ, η «Ένωση» παρότι δεν ήταν καλή, εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη του Ατρόμητου και κατάφερε να νικήσει με 2-1, παίρνοντας την 4η σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και ανεβαίνοντας ξανά στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Σάλομον χωρίς λόγο και αιτία με μια απερίσκεπτη ενέργεια έσπρωξε εκτός φάσης τον Σιμόες, ο διαιτητής έδωσε σωστά το πέναλτι, με τον Ολιβέιρα να το μετατρέπει σε γκολ για το 1-0 στο 63′, ενώ δέκα λεπτά ο Μανδάς άφησε ανυπεράσπιστη την εστία του και ο Λιβάγια πέτυχε εύκολο γκολ με κεφαλιά-ψαράκι για το 2-0.

Ο Χριστοδουλόπουλος με πέναλτι στο 89′ διαμόρφωσε το τελικό 2-1, με τον Έλληνα επιθετικό να μην το πανηγυρίζει σεβόμενος το πέρασμά του και από την ΑΕΚ.

Ads

Κάκιστη εμφάνιση των «κιτρινόμαυρων» στο πρώτο ημίχρονο, ήταν εντελώς ακίνδυνοι αλλά ανέβηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και πίεσαν, φτάνοντας στη νίκη που τους  «δώρισαν» οι Περιστεριώτες.

Καλό ματς από τον Λιβάγια, εξαιρετικός ο Σιμόες και θετική εμφάνιση επίσης από τον Ολιβέιρα.

Ο Χαρίσης μέχρι να δεχτεί το πρώτο γκολ ο Ατρόμητος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοσή του όπως και αυτή της ομάδας του, που είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο μέρος, αλλά στην επανάληψη λύγισε από το λάθος του Σάλομον.

Ο Νταμίρ Κάναντι είχε διαβάσει άψογα το ματς και με τους τρεις χαφ στην ευθεία είχε καταφέρει να «εξαφανίσει» τον Μάνταλο και να περιορίσει επιθετικά την ΑΕΚ, κοντρολάροντας παράλληλα το παιχνίδι.

Οι Περιστεριώτες ψάχνονταν στην κόντρα-επίθεση, έκλεβαν διαρκώς μπάλες στον άξονα και δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να απειλήσουν. Μάλιστα, ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ από μια τρομερή έμπνευση του Χαρίση, ο οποίος πήγε να κρεμάσει τον Αθανασιάδη από τα 40 μέτρα αλλά ο πτερματοφύλακας της Ένωσης έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Χαρίσης ήταν εξαιρετικός και έτρεχε ακατάπαυστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν κοντά τις γραμμές τους και μικρές αποστάσεις μεταξύ τους και είχαν βραχυκυκλώσει την ΑΕΚ.

Ο Λιβάγια προσπαθούσε με κάποιες ατομικές ενέργειες και εμπνεύσεις να σπρώξει  επιθετικά την ΑΕΚ, αλλά δεν τον ακολουθούσε κάποιος με το ματς να αρχίζει να σκληραίνει.

Πολλά μαρκαρίσματα, διαδοχικά λάθη και ένα παιχνίδι που παιζόταν στο κέντρο αλλά χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια χωρίς σκορ (0-0).

Στην επανάληψη, μια άλλη ΑΕΚ έκανε την εμφάνισή της στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Χιμένεθ πίεσε τον Ατρόμητο από το πρώτο λεπτό, τον έβαλε για τα καλά μέσα στα καρέ του, με την δεξιά της πλευρά να είναι απίστευτα απειλητική.

Ο Μπακάκης έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι ανεβαίνοντας διαρκώς και βοηθώντας τον Γκαρσία, ενώ μεγάλο ματς έκανε και ο Λιβάγια, που θύμιζε τον Λιβάγια άλλων εποχών.

Η πίεση της ΑΕΚ έγινε εν τέλει γκολ στο 60′ όταν ο Σάλομον έκανε ένα ανόητο πέναλτι εκτός φάσης, αφού ο Μανδάς είχε μπλοκάρει την μπάλα και ο παίκτης του Ατρόμητου έσπρωξε μέσα στην περιοχή τον Σιμόες. Ο Ολιβέιρα εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 1-0.

Η πίεση συνεχίστηκε αμείωτη και στο 73′ έγινε και το 2-0 με τους δυο καλύτερους παίκτες της να συνεργάζονται: ο Μπακάκης έβγαλε τη σέντρα, ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Το 2-1 που πέτυχε ο Χριστοδουλόπουλος στο 87′ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος δεν στάθηκε καν ικανό για να καρδιοχτυπήσει η ΑΕΚ, αφού στα εναπομείναντα λεπτά διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της, κράτησε μπάλα τόσο όσο έπρεπε και κάπως έτσι έφτασε στην τέταρτη σερί νίκη της.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Λάτσι, Ινσούα, Σβάρνας, Σιμόες (82′ Σιμάνσκι), Μάνταλος (77′ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Γκαρσία (81′ Τάνκοβιτς), Λιβάγια (90′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Μουνίθ (75′ Αγκάγεφ), Γούτας, Στρούγγης, Κιβρακίδης (39′ Τομάσεβιτς), Χαρίσης, Γκάλο (75′ Ούμπιδες), Σάλομον, Μανούσος (61′ Χριστοδουλόπουλος), Ραμπέγιο (61′ Κωτσόπουλος), Νάτσος

Διαιτητής: Καραντώνης Δημήτριος (Ημαθίας)
Βοηθοί: Βασιλόπουλος Σπυρίδων (Έβρου), Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης (Κορινθίας)
4ος Διαιτητής: Γρατσάνης Ευάγγελος (Τρικάλων)
VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Καλαμπόκης Κωνσταντίνος (Αιτ/νιας)

Δείτε όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα