Όταν υπάρχει διακοπή στα πρωταθλήματα, λόγω  Εθνικής εν προκειμένω, πάντα υπάρχει  ερωτηματικό για το πώς θα εμφανιστούν οι ομάδες. Η απουσία επίσημων αγώνων και η προπόνηση στις περισσότερες ομάδες χωρίς του διεθνείς παίκτες, προκαλεί συχνά αλλαγές στην αγωνιστική συμπεριφορά και στα αποτελέσματα.

Ads

Η 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε ματς και σκορ που ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά αναφορικά με  το θέαμα αλλά και το ενδιαφέρον για την συνέχεια.

Απομένει ένα παιχνίδι (σήμερα στις 19:30 Βόλος-ΟΦΗ) για να ολοκληρωθεί η αγωνιστική, αλλά η εικόνα δεν μπορεί να αλλάξει. Μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε λόγω κορωνοϊού και καραντίνας, που ασφαλώς επηρεάζει και το ποδόσφαιρο, η επανέναρξη της Super League έδωσε μία διαφορετική νότα στην καθημερινότητα των ποδοσφαιρόφιλων.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Άρης με την νίκη του στο Αγρίνιο έκανε ρεκόρ με έξι νίκες και μία ισοπαλία, πραγματοποιώντας το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του από καταβολής Α’ Εθνικής. Παραμένει πρώτος μαζί με τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία και ονειρεύεται ανάλογη συνέχεια.

Ads

Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ντέρμπι τον ΠΑΟ, έχοντας σημαντικότατες απουσίες λόγω covid-19 αλλά και τραυματισμών βασικότατων παικτών του. Ξεπέρασε έτσι ένα δίχως απώλειες το Ελληνικό «ελ κλάσσικο» και μάλιστα με γκολ από το πρώτο ημίχρονο, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην φετινή σεζόν.

Είναι πρώτος στην κατάταξη και πάει πιο ανεβασμένος ψυχολογικά, να παίξει το σαφώς δυσκολότερο παιχνίδι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι για το Champions League την Τετάρτη.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε μεγάλη δυσκολία με τον ΠΑΣ στην Τούμπα, νίκησε στις καθυστερήσεις και ακολουθεί στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας (με ένα ματς περισσότερο).

Μέχρι στιγμής πρέπει να θεωρηθεί επιτυχημένη και καθοριστική η παρουσία στον πάγκο του Πάμπλο Γκαρσία, που έχει επιφέρει αλλαγές σε διάταξη αλλά και κάνει σημαντικές διορθωτικές κινήσεις στην διάρκεια των αγώνων.

Αυτές οι τρεις ομάδες που οδηγούν την κούρσα, είναι και οι μόνες αήττητες.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο την «επίθεση» του κορωνοϊού του προηγούμενου διαστήματος, νίκησε χθες στην Ριζούπολη την ΑΕΛ με εκρηκτικό δεύτερο ημίχρονο που έδειξε ότι έχει την δυνατότητα αλλά και τις λύσεις από πλευράς παικτών, για θεαματικό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο.

Στον Παναθηναϊκό το πρόβλημα δεν είναι ότι έχασε ένα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, αλλά πως το αγωνιστικό πρόβλημα τείνει να αλλοιώσει και το dna του ως ομάδα. Διότι δείχνει σημάδια έντονης φοβικότητας, υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια για το κατά πόσον μπορούν να νικήσουν όχι μόνο τον Ολυμπιακό αλλά γενικότερα και θα είναι καταστροφικό αν μπει στην λογική του «καλού β΄ημιχρόνου».

Ο Λάζλο Μπόλονι προσπαθεί να μαζέψει την ομάδα, ωστόσο υπό την πίεση του αποτελέσματος και τον κάκιστο σχεδιασμό του καλοκαιριού, χρειάζεται μεγάλη πίστωση χρόνου, κάτι που στην χώρα μας δεν δίνεται και τόσο εύκολα.

Ωραίο συναρπαστικό ποδόσφαιρο πρόσφεραν τα παιχνίδια Λαμία-Αστέρας και Ατρόμητος-Απόλλων που έληξαν με το ίδιο σκορ 2-2.  

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Λαμία – Αστέρας Τρίπολης 2-2
(56’ πεν. Ντέλετιτς, 66’ Τσούκαλος – 42’ πεν. Μπαράλες, 78’ Ριέρα)

Ατρόμητος Αθ. -. Απόλλων Σμύρνης 2-2
(37’ και 71’ πεν. Μανούσος – 4’ Φατιόν, 47’ Ιωαννίδης)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-0
(21΄Φορτούνης)

Παναιτωλικός – Άρης 0-1
(18΄πεν. Μπρούνο Γκάμα)

AΕΚ – Λάρισα 4-1
(55΄Μαχαίρας, 72΄Ανσαριφάρντ, 79΄Σιμόες, 89΄Γαλανόπουλος – 67΄Σπαρβ)

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννενα 2-1
(52΄Σφιντέρσκι, 91΄Ελ Καντουρί – 31΄Εραμούσπε)

Η βαθμολογία

image

Η επόμενη 10η αγωνιστική

image