Σε κάθε νέα διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, έχουμε την εμφάνιση νέων τεχνολογιών, νέας μπάλας, γενικώς πάντα κάποια πρωτοεμφανιζόμενη καινοτομία.

Ads

Η μπάλα του Μουντιάλ 2022 αποτελεί θέμα συζήτησης, όχι μόνο για την προηγμένη τεχνολογία της, αλλά λόγω των αποφάσεων που βάσει αυτής παίρνουν διαιτητές, ΦΙΦΑ κλπ.

Η συζήτηση για το αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε ή όχι το περιβόητο γκολ με την Ουρουγουάη, ανέδειξε ακόμα περισσότερο τις πρωτοποριακές δυνατότητες της «Al Rihla» που λάνσαρε η Adidas για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Κι αυτό διότι ο ενσωματωμένος αισθητήρας επιβεβαίωσε ότι ο Πορτογάλος δεν άγγιξε τελικά την μπάλα, αποδεικνύοντας την ικανότητα που έχει από μόνη της, να διαφωτίζει οριακές φάσεις (όπως τα οφσάιντ).

Ads

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας ζυγίζει μόλις 14 γραμμάρια και υποστηρίζεται από μια μικρή μπαταρία διάρκειας 6 ωρών σε χρήση ή 18 ημερών σε αδράνεια.

Έχει τη δυνατότητα λοιπόν ν’ αποστέλλει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο στο δίκτυο κεραιών περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου, με το συγκεκριμένο σύστημα υποστήριξης που τα επεξεργάζεται ν’ αλλάζει αυτόματα (χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση) όταν μπαίνει άλλη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτή η μπαταρία δε, με την οποία λειτουργεί ο αισθητήρας, είναι και ο λόγος που οι μπάλες μπαίνουν κανονικά στην πρίζα και φορτίζονται, πριν τη σέντρα κάθε αγώνα στο Μουντιάλ.