Η Μπαρτσελόνα τσάκισε 3-0 την Μπάγερν με σόου του Μέσι και έτσι βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό της διοργάνωσης ενώ η Γιουβέντους με το 2-1 κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης δυσκόλεψε την «βασίλισσα» και πήρε προβάδισμα για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου

Ads

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της ομάδας του με την Μπαρτσελόνα είχε δηλώσει χωρίς περιστροφές ότι δεν υπάρχει άμυνα στον πλανήτη που να μπορεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι και απεδέχθη προφητικός. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0 στη Βαρκελώνη την Μπάγερν στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Τσάμπιονς Λιγκ και ουσιαστικά είναι με το ένα πόδι στον τελικό, καθώς πήρε κρυστάλινο και απόλυτο προβάδισμα έναντι των Βαυαρών ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου την ερχόμενη Τρίτη.

Στο 77΄ ο Μέσι απέφυγε τους πάντες έξω από την περιοχή και με συρτό σουτ άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει τρία λεπτά αργότερα απέναντι σε μια αποσβολωμένη άμυνα με ένα γκολ που μόνο εκείνος μπορούσε να πετύχει, εκθέτοντας ξανά την αμυντική της Μπάγερν με το 77ο γκολ του στο Τσάμπιονς Λιγκ, χάρις στο οποίο ξεπέρασε εκ νέου τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην πρώτη θέση όλων των εποχών (76).

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ, που για ακόμη μία φορά έφυγε μόνος στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε ιδανικά τον Νόιερ για το 3-0, με την «αγία τριάδα» της Μπαρτσελόνα (Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ) να φτάνει μόνη της τα 111 γκολ για φέτος (!) και να πληγώνει τον πρώην προπονητή της, Πεπ Γκουαρντιόλα.

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης (2-1)

Η κλάση του Κάρλος Τέβες έκρινε τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και στη Γιουβέντους, στο Τορίνο. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας επικράτησε με 2-1 της κατόχου του τροπαίου και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό ενόψει της ρεβάνς της 13ης Μαΐου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Ads

Ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κάρλος Τέβες. Από δικό του σουτ στο 9΄ και την προσωρινή απόκρουση του Κασίγιας, ο Μοράτα πήρε το «ριμπάουντ» και σε άδεια εστία άνοιξε το σκορ εις βάρος της ομάδας στην οποία «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά. Σιγά-σιγά η Ρεάλ ανέλαβε την απόδοσή της και στο 27΄ έφτασε στην ισοφάριση με το 9ο εφετινό γκολ του Ρονάλντο στη διοργάνωση, με κεφαλιά σε κενό τέρμα μετά το γύρισμα του Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός στο 41΄ έχασε γκολ σε κενό τέρμα, όταν η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Μπουφόν.

Το ματς κρίθηκε στο 57΄. Ο Καρβαχάλ σταμάτησε αντικανονικά το σλάλομ του Τέβες στην περιοχή, ο Άτκινσον υπέδειξε το καθαρό πέναλτι και ο Αργεντινός διεθνής στράικερ «έγραψε» το 2-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Η μεγάλη ευκαιρία του Ρονάλντο στο 66΄ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η «βασίλισσα» στο δεύτερο μέρος, σε μία βραδιά που συνολικά ήταν από τις χειρότερες για το συγκρότημα του Αντσελότι στην εφετινή διοργάνωση.