Με τη συμμετοχή στη σημερνή προπόνηση των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, καθώς και του Τάιλερ Ντόρσεϊ, ολοκληρώθηκε το «παζλ» και ο Δημήτρης Ιτούδης έχει πλέον στην διάθεσή του όλους τους αθλητές της προεπιλογής για την προετοιμασία της Εθνικής Μπάσκετ, εν όψει των σημαντικών επίσημων υποχρεώσεων, για τη β’ φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου και φυσικά στο Eurobasket (1-18 Σεπτεμβρίου).

Ads

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις NBAερς διεθνείς ήταν υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν με μία μικρή καθυστέρηση τις προπονήσεις με την Εθνική λόγω της συμφωνίας FIBA – NBA και το όριο ημερών που έχει τεθεί για την διαθεσιμότητα των παικτών που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Οι Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο είχαν δώσει βέβαια το παρών στο ΟΑΚΑ πριν από δύο ημέρες (2/8), έχοντας αποκλειστικά ρόλο θεατή, με τον Ντόρσεϊ να ακολουθεί μία ημέρα αργότερα (3/8). Όλοι ωστόσο είναι πλέον διαθέσιμοι, προς ικανοποίηση του Δημήτρη Ιτούδη.

Είναι από τα σπάνια και ασφαλώς αξιοσημείωτα, το γεγονός της παρουσίας στην ίδια Εθνική ομάδα τεσσάρων αδελφών, όπως συμβαίνει με τους Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο, που συμμετέχουν στο Ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Ads

image

Ωστόσο έχει ξανασυμβεί και μάλιστα είναι γραμμένο στο Βιβλίο Γκίνες και αφορά την Εθνική μπάσκετ του Περού, όταν το 1964 στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, τα αδέλφια Ρικάρντο, Ενρίκε, Λουίς και Ραούλ Ντουάρτε, ήταν παρόντες στην ίδια ομάδα σε επίσημο τουρνουά.

image
Ιστορικά αποτελεί τη μοναδική φορά, που τέσσερα αδέρφια εκπροσώπησαν την ίδια περίοδο την Εθνική ομάδα της χώρας τους και μένει να δούμε αν τα αδέλφια Αντετοκούνμπο θα είναι και τα τέσσερα, στην τελική επιλογή της 12αδας της Εθνικής μας από τον Δημήτρη Ιτούδη, για να συμβεί δεύτερη φορά.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή προπόνηση της Εθνικής μας.

image

image

image

image

image

image