Ιδανικό φινάλε με νίκη έκανε ο Απόλλων Σμύρνης στο πρωτάθλημα. Η Ελαφρά Ταξιαρχία επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, πραγματοποιώντας την πρώτη της νίκη στα playouts, καθώς και την πρώτη με τον Μάκη Χάβο στον πάγκο.

Ads

Αντίθετα οι Ηπειρώτες ολοκλήρωσαν με ήττα τη φετινή τους πορεία στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του επιτυχημένου προπονητή Αργύρη Γιαννίκη στο πάγκο τους.

Ο Απόλλων Σμύρνης στο πρώτο μέρος κυριαρχούσε και απειλούσε συνέχεια την αντίπαλη εστία. Στο 9’ ο Ντάουντα έσπασε στον Μπεντινέλι αλλά εκείνος δεν μπόρεσε να σκοράρει μέσα από την περιοχή.

Στο 10’ δόθηκε πέναλτι για την Ελαφρά Ταξιαρχία, όταν ύστερα από σέντρα του Ρώσση, ο Μπεντινέλι «τσίμπησε» την μπάλα και ο Κάστρο τον ανέτρεψε. Ωστόσο, η φάση εξετάστηκε από το VAR και τελικά το πέναλτι δεν δόθηκε.

Ads

Στο 13’ ο Παντελάκης έκανε κεφαλιά μέσα από την περιοχή με την μπάλα να περνάει άουτ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα άρχιζε να πιέζει στην συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρει να κάνει κάποια ουσιαστική φάση και να σκοράρει.

Στο 22’ ο Απόλλων είχε μια μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ντάουντα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή.

Στο 31ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ντάουντα έδωσε στον Ρώσση, εκείνος έκανε ωραίο γύρισμα στην περιοχή και ο Μαρκ Φερνάντεθ με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-0.

Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την ομάδα του Μάκη Χάβου να προηγείται και τον ΠΑΣ να ετοιμάζεται για το δεύτερο μέρος για την αντεπίθεση.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πίεζαν και ο Απόλλων έπαιζε κυρίως στην κόντρα. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 57’ όταν μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Χουχούμης έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Ντάουντα με καρφωτή κεφαλιά εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη για το 2-0.

Από εκεί και πέρα ο Απόλλων συνέχιζε να πιέζει και να απειλεί και ο ΠΑΣ δύσκολα δημιουργούσε φάσεις. Στο 75’ ο Πίρσμαν έκανε το γύρισμα, με τον Κρίσμαν να μην μπορεί να σκοράρει με προβολή. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος.

Στο 77’ ο Χουχούμης έκανε την σέντρα στον Ντάουντα, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, χάνοντας την ευκαιρία να αυξήσει το σκορ.

Στα τελευταία λεπτά δεν έγινε κάτι το αξιοσημείωτο, με τον Απόλλωνα να διαχειρίζεται το προβάδισμά του και να φτάνει στην πρώτη του νίκη στα playouts!

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (58′ Αθανασίου), Πήλιος (72′ Ελευθεριάδης), Παντελάκης, Πίρσμαν, Σάλιακας, Πανουργιάς, Κάστρο, Λώλης, Γροσδάνης (58′ Τριάδης), Κρίζμαν και Παμλίδης

Απόλλων Σμύρνης (Μάκης Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Φερνάντεζ (72′ Βάρκας), Φατιόν, Μπρούτσιτς, Ρώσση (90+ Ρηγόπουλος), Ντάουντα (85′ Ιωαννίδης), Μπεντινέλι (86′ Κιτοκό) και Λαγός

Διαιτητής: Βάτσιος Αριστείδης (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Κωσταράς Πολυχρόνης (Αιτ/νιας), Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
VAR: Σιδηρόπουλος Αναστάσιος (Δωδεκανήσου)
AVAR: Μπαλτάς Χρήστος (Αχαΐας)

Η επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣ για την λήξη της συνεργασίας με τον Αργύρη Γιαννίκη
 

Ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πράγματα πρωτοφανή, αντιμετωπίσαμε μαζί, Διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και εργαζόμενοι της ΠΑΕ, προβλήματα και δυσκολίες που κάποιες στιγμές έδειχναν ανυπέρβλητα.
 
Μπορέσαμε όμως με συλλογική δουλειά να αναδειχτούμε πρωταθλητές της SL2 και να πραγματοποιήσουμε μια πολύ όμορφη πορεία την SL1 και το Κύπελλο Ελλάδας.
 
Όλα αυτά δε θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την παρουσία του προπονητή μας, Αργύρη Γιαννίκη, τον οποίο ευχαριστούμε βαθιά αλλά και με τον οποίο σήμερα πρέπει δυστυχώς να αποχαιρετιστούμε καθώς δε θα είναι και του χρόνου στον πάγκο της ομάδας μας, ελπίζοντας όλων μας οι δρόμοι να συναντηθούν και πάλι.
 
Coach Γιαννίκη, σε ευχαριστούμε!!
 
Για πάντα Γιαννενάρα.
 
Αντίστοιχα ο κ.Γιαννίκης στέλνει το δικό του μήνυμα μέσα από το pasgiannina.gr:
 

“Μετά από δυο χρόνια άκρως επιτυχημένης και επωφελούς συνεργασίας και έχοντας εκπληρώσει τους στόχους της ομάδας (άνοδος στην Super League, άνετη παραμονή, αξιοπρεπής πορεία στο κύπελλο) ήρθε η ώρα του αποχωρισμού.
 
Η μετάβαση στην επόμενη ημέρα για τον ΠΑΣ έγινε με την αγαστή συνεργασία της διοίκησης, που ήταν ενημερωμένη για την απόφαση μου πολύ νωρίτερα . Τα συγκεκριμένα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που προσπάθησαν τον τελευταίο καιρό να παρουσιάσουν την απόφαση μου ως σήριαλ και πως θα έκαναν κακό στην ομάδα δεν έπιασαν τόπο.
 
Με την διοίκηση είχαμε υπέροχη συνεργασία και ένα ανθρώπινο και επαγγελματικό χωρισμό. Ευχαριστώ θερμά την οικογένεια Χριστοβασίλη για την υποστήριξη σε όλη την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και για την εξαιρετική πρόταση ανανέωσης, δείγμα της αναγνώρισης του έργου μου.
 
Ο ΠΑΣ θα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας και ήταν ιδιαίτερη η τιμή που μου έγινε, ώστε να μπορώ να προπονήσω αυτή την υπέροχη ομάδα.
 
Ευχαριστώ τους συνεργάτες, τους ποδοσφαιριστές, την ΕΠΣ Ηπείρου και την διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. Ιδιαίτερα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της πόλης, τους απανταχού Ηπειρώτες που σε κάθε συνάντηση, μου έδειχναν την αγάπη και την συμπαράσταση τους.
 
Εύχομαι σε όλους υγεία και εκπλήρωση κάθε προσωπικής επιθυμίας.
 
Αργύρης Γιαννίκης”