Φήμες για σύλληψη του Νόβακ Τζόκοβιτς, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που έκανε δεκτή την έφεση που άσκησε ο τενίστας κατά της απόφασης της ασυτραλιανής κυβέρνησης να τον απελάσει, πυροδότησαν αναφορές των αυστραλιανών ΜΜΕ για έντονη αστυνομική παρουσία έξω το δικαστήριο.

Ads

Την «σκυτάλη» πήραν τα σερβικά ΜΜΕ τα οποία επικαλούνται τον πατέρα του τενίστα, ο οποίος φέρεται να έχει πει ότι ο γιος του συνελήφθη από την αστυνομία της Αυστραλίας.

Ωστόσο τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και εκπρόσωποι της Tennis Australia (της διοργανώτριας αρχής του Open της Μελβούρνης) διέψευσαν κατηγορηματικά αυτές τις πληροφορίες.

Μάλιστα όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι από τα τοπικά ΜΜΕ δεν πρόκειται για άνδρες της υπηρεσίας που ασχολείται με τους μετανάστες,αλλά πληρώματα της τοπικής αστυνομίας που βρέθηκαν εκεί προκειμένου να βοηθήσουν καθώς περιμένουν ότι ο χώρος θα γεμίσει ασφυκτικά από ΜΜΕ και οπαδούς του Τζόκοβιτς…

«Άυπνες νύχτες για όλη την οικογένεια. Περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές, ο Νόβακ έδειξε πόσο επίμονος είναι και πόσο πιστεύει στα ιδανικά του και ότι είναι σπουδαίος άνθρωπος και πάλεψε όχι μόνο για τον εαυτό του αλλά για όλο τον κόσμο. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ένα σύστημα στην Αυστραλία που πήρε μια απόφαση και δεν υπήρχε λόγος για άλλη απόφαση, τώρα όμως έχουμε πληροφορίες ότι προφανώς ο Υπουργός Εσωτερικών είναι πάνω από το δικαστήριο» δήλωσε ο Τζόρτζε Τζόκοβιτς στην TV Prva, και συνέχισε: «Όλα αυτά είναι πολιτική. Είμαστε συνδεμένοι σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θέλουν να το φυλακίσουν. Ο Νόβακ βρίσκεται με τους δικηγόρους του στους χώρους όπου έγινε η δίκη και αυτή τη στιγμή εξετάζει τις επιλογές του. Αυτή ήταν μια μεγάλη ήττα για τις αυστραλιανές αρχές και τους είναι δύσκολο να την αντέξουν».

Υπενθυμίζεται ότι μετά και την δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον Τζόκοβιτς, η απόφαση ή μη της απέλασής του είναι πλεόν στα χέρια του υπουργού Εσωτερικών της Αυστραλίας.