Η Εθνική ανδρών έδειξε αντίδραση, μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στη Γαλλία και συνέτριψε τη Μάλτα με 25-6, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο στο Σπλιτ, μετά από εξαιρετική εμφάνιση, απέναντι βέβαια σε ασθενή αντίπαλο.

Ads

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους του τους παίκτες, με τους δέκα από τους 13 να σκοράρουν, πλην του Δερβίση και των δύο τερματοφυλάκων, Τζορτζάτου και Λιμαράκη.

Πρώτος σκόρερ για την γαλανόλευκη ήταν ο Αργυρόπουλος, με επτά τέρματα και ακολούθησε ο Γεννηδουνιάς με πέντε.

Οι παίκτες της Εθνικής ήταν κυρίαρχοι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, είχαν τον έλεγχο από την αρχή, γεγονός που αποτυπώθηκε από το πρώτο οκτάλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα προηγήθηκε με 8-1.

Ads

Σε κανένα από τα υπόλοιπα τρία οκτάλεπτα δεν μπόρεσε η Μάλτα να σκοράρει περισσότερα από δύο γκολ. Η Εθνική μας ήταν ισοπεδωτική και στην τελευταία περίοδο, όπου προηγήθηκε με 7-2, διαμορφώνοντας το τελικό 25-6 και αφήνοντας τη Μάλτα για ακόμα ένα παιχνίδι χωρίς βαθμούς.

Επόμενος αντίπαλος για την Ελλάδα είναι η Κροατία, στο ματς που θα κρίνει την κορυφή του ομίλου την Παρασκευή (2/9) στις 21:30.

Τα οκτάλεπτα: 8-1, 6-2, 4-1, 7-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Σολανάκης, Βλαχόπουλος, Λιμαράκης.

Μάλτα: Τάντι, Τζιαλάντζε, Γκάμπιν, Ντάρεν Ζάμιτ, Μάθιου Ζάμιτ, Πλούμπτον, Μπουτζέλι, Αμπελά, Νικολάι Ζάμιτ, Κάτσια, Ντίνο Ζάμιτ, Γκρόξτι

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

  • Ελλάδα – Γαλλία 12-12
  • Μάλτα – Κροατία 5-19
  • Ελλάδα – Μάλτα 25-6

21.30 Κροατία – Γαλλία

Βαθμολογία

  1. Κροατία 3
  2. Ελλάδα 4
  3. Γαλλία 1
  4. Μάλτα 0