Εύκολο έργο, όπως ήταν αναμενόμενο, είχε η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που διέλυσε 22-9 το Ισραήλ στη νοκ-άουτ φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο και προκρίθηκε στα προημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία.

Ads

Η αναμέτρηση κόντρα Παγκόσμια πρωταθλήτρια, θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη (06/09, 20.00), στο μακράν πιο δυνατό ζευγάρι των προημιτελικών του τουρνουά. Η ανανεωμένη Εθνική έχει τις δυνατότητες να κοντράρει στα ίσα την κορυφαία ομάδα του κόσμου και να πάρει μια σπουδαία πρόκριση.

Στα του αγώνα με το Ισραήλ οι διεθνείς μπήκαν στο ματς έτσι όπως έπρεπε. Με αυτοσυγκέντρωση και στις δύο πλευρές της πισίνας δεν άφησαν περιθώρια στους Ισραηλινούς και ουσιαστικά τελείωσαν το ματς από το πρώτο οκτάλεπτο όπου προηγήθηκαν με 6-0.

Η Εθνική ομάδα πόλο χαλάρωσε λίγο στην άμυνά της στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και αυτό έδωσε την ευκαιρία στο Ισραήλ να πετύχει κάποια τέρματα, αλλά η απάντηση ήταν άμεση. Η γαλανόλευκη πέτυχε και σε αυτό το οκτάλεπτο έξι γκολ για να κλείσει το ημίχρονο με 12-4.

Ads

Από εκεί και πέρα το ματς ήταν τυπική διαδικασία με το τελικό να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Ελλάδα – Ισραήλ 22-9

Τα οκτάλεπτα: 6-0, 6-4, 5-3, 5-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 3, Αργυρόπουλος 3, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης 1, Αλαφραγκής 2, Κοπελιάδης 3, Γκίλλας 3, Νικολαΐδης 1, Σολανάκης 1, Λιμαράκης

Ισραήλ (Ταλ Γκρόντμαν): Φίρε, Σχλέιν 1, Γκρος 2, Κλάρφελντ, Ρέντλερ, Χαΐμοβιτς 2, Φριντ 2, Γκόλντσμιντ 1, Κοτρ, Μπουζάγκλο, Κολοντνι, Γκρόντλαντ, Σμιρνόφ

Η 4η Σεπτεμβρίου θα γραφτεί στην ιστορία του ευρωπαϊκού πόλο αφού για πρώτη φορά η Σερβία έμεινε εκτός οκτάδας οποιασδήποτε διοργάνωσης, ενώ Γαλλία, Γεωργία και Μάλτα θα θυμούνται για πάντα αυτή την ημερομηνία.
 
Δίχως αμφιβολία όσα έγιναν την Κυριακή (04/09) θα μείνουν για πάντα στην ιστορία του ευρωπαϊκού πόλο αφού πολλές ιστορίες γράφτηκαν με διαφορετικούς πρωταγωνιστές.
 
Σίγουρα όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στην τεράστια πρόκριση των Γάλλων επί των Σέρβων με 10-9. Ένα αποτέλεσμα το οποίο είχε δύο διαφορετικές αναγνώσεις και δύο διαφορετικές ιστορίες.
 
Από τη μία οι Γάλλοι είδαν την επένδυση που κάνουν τα τελευταία χρόνια ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων να αποδίδει καρπούς. Έτσι, για πρώτη φορά από το 1958 θα βρεθούν στην οκτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
 
Στην αντίπερα όχθη οι Σέρβοι, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία ανανέωσης μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο όπου και αποσύρθηκαν από την Εθνική πολλοί από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του, δέχτηκαν μια ηχηρή σφαλιάρα.
 
Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πριν από δύο μήνες έμειναν στην πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο και τώρα δεδομένα θα είναι εκτός οκτάδας. Μάλιστα, στο καλύτερο σενάριο για εκείνου θα ισοφαρίσουν την χειρότερη θέση τους σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
 
Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη LEN η χειρότερη θέση που είχε καταλάβει ποτέ η Σερβία ήταν η 9η του 1927, η οποία με τα τωρινά δεδομένα μπορεί να είναι η καλύτερη που μπορούν να πάρουν αφού θα αγωνιστούν για τις θέσεις 9-12.

Κυριακή 04/09

Αγώνες κατάταξης 13-16

  • Σλοβακία – Γερμανία 7-18
  • Μάλτα – Σλοβενία 13-9

Νοκ άουτ αγώνες

  • Μαυροβούνιο – Ρουμανία 13-8
  • Γεωργία – Ολλανδία 12-8
  • Ελλάδα – Ισραήλ 22-9
  • Σερβία – Γαλλία 9-10

Τα ζευγάρια των προημιτελικών (06/09)

  • 16.00 Ουγγαρία – Μαυροβούνιο
  • 17.30 Ιταλία – Γαλλία
  • 20.00 Ισπανία – Ελλάδα
  • 21.30 Κροατία – Γεωργία