Ολοκληρώθηκε η 34 αγωνιστική (τελευταία) της regular Season της φετινής Ευρωλίγκας και πλέον μπαίνουμε στη φάση των Play-off, όπου αναμένονται μεγάλες βραδιές και συγκλονιστικές μάχες.

Ads

Η κανονική περίοδος της EuroLeague 2020/21 δεν ολοκληρώθηκε βέβαια το βράδυ της Παρασκευής (9/4), καθώς εκκρεμούν οι αγώνες Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Παναθηναϊκός (12/4) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός (14/4), που είχαν αναβληθεί λόγω κορωνοϊού.

Ωστόσο γνωρίζουμε τις επτά από τις οκτώ ομάδες που θα βρίσκονται στα play-off και τα ζευγάρια που θα παλέψουν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκκρεμεί ακόμη ένα εισιτήριο για τα play-off και αυτό θα κριθεί στο εξ αναβολής ματς της Ζενίτ με τον Παναθηναϊκό (12/4). Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης με νίκη κόντρα στους «πράσινους» προκρίνεται, ειδάλλως η Βαλένθια θα είναι η 8η, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Ads

Τα Play-off θα είναι σειρές best-of-five. Ο πρώτος που θα φτάσει στις τρεις νίκες, θα προκριθεί στο Final Four της Κολωνίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 28 και τις 30 Μαΐου.

Οι προημιτελικές σειρές θα ξεκινήσουν στις 20 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 4 Μαΐου, με τις ομάδες που έχουν πλεονέκτημα έδρας να δίνουν στο γήπεδό τους τα δύο πρώτα και το πέμπτο (αν φυσικά χρειαστεί) ματς.

Τα ζευγάρια των Play-off της Ευρωλίγκας 20202/2021

1. Μπαρτσελόνα – 8. Ζενίτ ή Βαλένθια
2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας – 7. Φενέρμπαχτσε
3. Αναντολού Εφές – 6. Ρεάλ Μαδρίτης
4. Αρμάνι Μιλάνο – 5. Μπάγερν Μονάχου

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής άνοιξε με τη νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επί της Βιλερμπάν (88-70), αποτέλεσμα που κλείδωσε την πρώτη τριάδα καθώς σε αυτή θα βρίσκονται οι Ρώσοι του Δημήτρη Ιτούδη, η μαθηματικά πρώτη Μπαρτσελόνα και η Αναντολού Εφές.

Η Ρεάλ «ποδοπάτησε» τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη (93-67) και προκρίθηκε στην οκτάδα, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με το 86-81 της Βαλένθια επί της Μπασκόνια, που την κρατάει ζωντανή, ενώ οι Βάσκοι γυρίζουν σπίτι τους.

Η Αρμάνι Μιλάνο νίκησε με άνεση την «άνετη» Αναντολού Εφές και θα είναι 4η με του Τούρκους τρίτους.

Η Ζενίτ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μακάμπι και με νίκη στον απέναντι στον Παναθηναϊκό (εξ αναβολής), θα είναι η 8η της κατάταξης και των Play-off.

Ιστορική και ξεχωριστή στιγμή, η επιστροφή του Πάου Γκασόλ στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ με την αγαπημένη του Μπαρτσελόνα, μετά από 20 χρόνια στην κορυφή του NBA.

Όμως οι Καταλανοί δεν ευχαριστήθηκαν το ντεμπούτο του, καθώς ηττήθηκαν εντός έδρας από την Μπάγερν με 82-72.

Η Μπάγερν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο την regular season στην EuroLeague (21-13) και θα αντιμετωπίσει στα play-off την Αρμάνι, ενώ η Μπαρτσελόνα θα περιμένει να μάθει εάν θα παίξει με Ζενίτ ή Βαλένθια.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Βιλερμπάν 88-70

Ζάλγκιρις Κάουνας – Παναθηναϊκός 93-78

Φενέρμπαχτσε – Ρεάλ Μαδρίτης 67-93

Άλμπα Βερολίνου – Ερυθρός Αστέρας 81-58

Βαλένθια – Μπασκόνια 86-81

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ  86-69

Ολυμπιακός – Χίμκι  82-75

Αρμάνι Μιλάνο – Αναντολού Εφές  98-75

Μπαρτσελόνα – Μπάγερν Μονάχου 72-82

Η τελική βαθμολογία

image