Ολοκληρώθηκε η 33η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και προτελευταία της κανονικής σεζόν, με την κατάσταση αναφορικά με την τελική βαθμολογία, να έχει ξεκαθαρίσει αρκετά και τα σενάρια για τις θέσεις που θα καταλάβουν οι ομάδες εν όψει playoffs, να έχουν λιγοστέψει.

Ads

Ρεάλ Μαδρίτης, Μονακό, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στα playoffs.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πρώτη, κάτι που το γνωρίζαμε σχεδόν από την αρχή, ο Παναθηναϊκός δεύτερος, αν δεν αυτοκτονήσει στο τελευταίο παιχνίδι την προσεχή Πέμπτη στο ΟΑΚΑ, κόντρα στην ουραγό αλλά πάντα επικίνδυνη Άλμπα Βερολίνου.

Όσον αφορά τους πιθανούς αντιπάλους, αν οι «πράσινοι» κάνουν το χρέος τους και βγουν δεύτεροι, αυτοί είναι τρεις. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ (θα είναι σίγουρα έβδομη), ενώ Βίρτους και Μπασκόνια που ισοβαθμούν, παίζουν μεταξύ τους την τελευταία αγωνιστική για την 8η.

Ads

Αυτό σημαίνει πως οι Ισραηλινοί θα αντιμετωπίσουν σε νοκ-άουτ παιχνίδι στο Βελιγράδι (όπου παίζουν τους αγώνες τους) τον νικητή της αναμέτρησης Βίρτους-Μπασκόνια στα play-in. Ο νικητής αυτής της αναμέτρησης θα πάρει την έβδομη θέση και θα παίξει με τον Παναθηναϊκό, πάντα με την προϋπόθεση να βγει δεύτερος.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν, είδε το πλεονέκτημα έδρας να απομακρύνεται αισθητά, αν και ακόμη δεν είναι απίθανο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να τερματίσουν από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση, ωστόσο για να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει δεδομένα να ηττηθεί το «τριφύλλι» από την Άλμπα. Αν δεν συμβεί αυτό, θα παίξουν για πρώτη φορά με το νέο format της Ευρωλίγκας έχοντας μειονέκτημα έδρας, καθώς όλες τις υπόλοιπες σεζόν είτε είχαν πλεονέκτημα, είτε δεν προκρίθηκαν καν στην οκτάδα.

Στα playoffs οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν είτε τη Μπαρτσελόνα, είτε τη Μονακό, ανάλογα με το αποτέλεσμα το δικό τους κόντρα στη Φενέρ στο ΣΕΦ και βέβαια των μπλαουγκράνα και των Μονεγάσκων.

Τέλος Μακάμπι, Μπασκόνια και Βίρτους Μπολόνια έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στα play-in, με την Αναντολού Εφές να κρατάει στο χέρι της τη δέκατη θέση και να συμπληρώνει την τετράδα (των play-in).

Παρτίζαν και Αρμάνι Μιλάνο έχουν κι αυτές ελπίδες για είσοδο στα play-in, λίγες μεν, βάσει του προγράμματος της τελευταίας αγωνιστικής, ωστόσο σε μία διοργάνωση τόσο ανταγωνιστική και με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις, θα περιμένουμε τη λήξη των αναμετρήσεων για να δούμε την τελική κατάταξη.

Τα αποτελέσματα της 33ης αγωνιστικής

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89

Μονακό – Ζάλγκιρις Κάουνας 69-66

Μπαρτσελόνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-89

Άλμπα Βερολίνου – Παρτίζαν 83-94

Βαλένθια – Βιλερμπάν 69-98

Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές 80-82

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 91-95

Μπάγερν Μονάχου – Παναθηναϊκός 75-82

Αρμάνι Μιλάνο – Βίρτους Μπολόνια 90-75

Το ΤΟΡ 10 της 33ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής

  • Ζάλγκιρις Κάουνας – Ρεάλ Μαδρίτης 11/4 στις 20:00
  • Μονακό – Μπάγερν Μονάχου 11/4 στις 20:00
  • Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας 11/4 στις 20:30
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αρμάνι Μιλάνο 11/4 στις 21:05
  • Παναθηναϊκός – Άλμπα Βερολίνου 11/4 στις 21:15
  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 12/4 στις 21:15
  • Παρτίζαν – Βαλένθια 12/4 στις 21:30
  • Βίρτους Μπολόνια – Μπασκόνια 12/4 στις 21:30
  • Βιλερμπάν – Μπαρτσελόνα 12/4 στις 22:00