Ολοκληρώθηκε η 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και ενώ απομένουν άλλες 11 για το τέλος της κανονικής περιόδου, η αγωνία μεγαλώνει και αφορά κυρίως την μάχη για είσοδο στην οκτάδα.

Ads

Θεωρητικά επτά με οκτώ ομάδες διεκδικούν μία θέση που οδηγεί στα play-off, αλλά  ουσιαστικά και με βάση την εικόνα και το πρόγραμμα, μάλλον τέσσερις έχουν σοβαρές πιθανότητες (Ζαλγκίρις, Φενέρ, Ανατολού και Ολυμπιακός).

Η Φενέρμπαχτσε βέβαια είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, έχει πολύ καλή ομάδα και είναι απίθανο να μην εξασφαλίσει θέση για την συνέχεια.

Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν οι ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή στην πρώτη οκτάδα, θα είναι τελικά αυτές που θα συνεχίσουν.

Ads

Στα highlight της αγωνιστικής η μεγάλη νίκη της Μπάγερν στη Μόσχα, της Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ επί του Ολυμπιακού και η συνεχιζόμενη τρελή πορεία της Αρμάνι και της Φενέρ που μαζί με τους Καταλανούς έχουν χτίσει μεγάλα σερί από νίκες.

Για τον Ολυμπιακό έχουν δυσκολέψει πολύ τα πράγματα, είναι ακόμη μέσα στην διεκδίκηση της εισόδου στην οκτάδα, ωστόσο πρέπει να κάνει νίκες απέναντι σε ανταγωνίστριες ομάδες και να προσέξει και τις διαφορές σε πόντους.

Οι εναπομείναντες αγώνες του Ολυμπιακού είναι (11-12): Παναθηναϊκός εντός, Αναντολού Εφές εκτός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας εντός, Μπασκόνια εκτός, Ερυθρός Αστέρας εντός, Ζενίτ εντός, Άλμπα εκτός, Φενέρμπαχτσε εντός, Βαλένθια εκτός, Ρεάλ Μαδρίτης εκτός, Χίμκι εντός.

Ο Ολυμπιακός θα υστερεί σε πιθανές ισοβαθμίες με τη Ζάλγκιρις και με τη Μπάγερν, με τις δύο ομάδες δηλαδή θα πρέπει να κυνηγήσει για να χωρέσει στην οκτάδα με τη Ζενίτ, τη Φενέρμπαχτσε και την Αναντολού Εφές.

Τους Ρώσους τους νίκησε στην Αγία Πετρούπολη (βρίσκονται βέβαια δύο νίκες πάνω και με δύο αγώνες λιγότερους), από τη Φενέρμπαχτσε ηττήθηκε με επτά και από την Εφές ηττήθηκε στο ΣΕΦ, ομοίως από τη Βαλένθια την οποία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας.

Τέλος ο Παναθηναϊκός με την νίκη αλλά κυρίως την εμφάνιση του χθες απέναντι στην Βαλένθια, σκόρπισε χαμόγελα στους φίλους του. Δεν διεκδικεί ασφαλώς κάτι στην φετινή σεζόν, θέλει όμως και με την παρουσία του Κάτας στον πάγκο να αρχίσει να χτίζει ομάδα και νοοτροπία που θα τον επαναφέρει στα ψηλά της Ευρωλίγκας στο μέλλον.

Τα αποτελέσματα της 23ης αγωνιστικής

Χίμκι – Φενέρμπαχτσε 76-107

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 74-76

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές αναβλήθηκε

Αρμάνι Μιλάνο – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 82-76

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπάγερν Μονάχου 66-69

Αλμπα Βερολίνου – Ρεάλ Μαδρίτης 63-72

Παναθηναϊκός – Βαλένθια 91-72

Ερυθρός Αστέρας – Βιλερμπάν 78-81

Μπασκόνια – Ζάλγκιρις Κάουνας 81-68

Βαθμολογία

image

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

  • Ζάλγκιρις Κάουνας – Ερυθρός Αστέρας 4/2 στις 20:00
  • Μακάμπι Τελ Αβίβ – Χίμκι 4/2 στις 21:05
  • Μπαρτσελόνα – Αναντολού Εφές 4/2 στις 22:00
  • Βαλένθια – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4/2 στις 22:00
  • Φενέρμπαχτσε – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 5/2 στις 19:45
  • Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 5/2 στις 21:00
  • Μπάγερν Μονάχου – Άλμπα Βερολίνου 5/2 στις 21:30
  • Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο 5/2 στις 21:45
  • Ρεάλ Μαδρίτης – Μπασκόνια 5/2 στις 22:00