Ενώπιον της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το σκεπτικό με το οποίο δεν δόθηκε αδειοδότηση στον Ηρακλή για να πάρει μέρος στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης περιόδου.

Ads

Της κλήσης του κ. Πιλάβιου στη Βουλή προηγήθηκαν ενέργειες βουλευτών που υποστηρίζουν τον Ηρακλή. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα χρειαστεί να αναλύσει το σκεπτικό της συγκεκριμένης απόφασης και να εξηγήσει για ποιο λόγο ο φάκελος του Ηρακλή ήταν ο μοναδικός που δεν πήρε άδεια.

Πάντως, λόγω του αυτοδιοίκητου του ελληνικού ποδοσφαίρου και σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA η Πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει σε τέτοιου είδους αποφάσεις.

Στο μεταξύ, ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε 19 οπαδούς του Ηρακλή, που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη για συμμετοχή σε επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια κινητοποίησης με αφορμή την απόφαση της αρμόδιας ποδοσφαιρικής αρχής για τον υποβιβασμό του «Γηραιού» από την Σούπερ Λιγκ.

Ads

Μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, την ώρα, που βρισκόταν σε εξέλιξη νέα κινητοποίηση οπαδών του Ηρακλή στην πλατεία Αριστοτέλους, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 19 από τους συνολικά 20 οπαδούς που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πράξη της διατάραξης κοινής ειρήνης. Αντιθέτως, ένας εκ των συλληφθέντων κρίθηκε αθώος.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα επεισόδια συνελήφθησαν ακόμη επτά ανήλικα άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν να δικαστούν για την ίδια πράξη σε τακτή δικάσιμο του δικαστηρίου ανηλίκων.