Με συναρπαστικά και αμφίρροπα (τα περισσότερα) ματς ξεκίνησαν οι αγώνες των ομίλων στο φετινό Europa League, όπου εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως κάθε χρόνο ανεβαίνει το επίπεδο και η ανταγωνιστικότητα.

Ads

Στον 1ο όμιλο επικεφαλής τέθηκε η Άρσεναλ. Οι «κανονιέρηδες» άφησαν πίσω τους την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πρωτάθλημα (3-1) και επιβλήθηκαν 2-1 εκτός έδρας της Ζυρίχης. Το νικητήριο τέρμα των λονδρέζων σημείωσε ο Ενκέτια στο 62’, ενώ την ίδια στιγμή Αϊντχόφεν και Μπόντο Γκλιμτ έμεναν στο 1-1 στην Ολλανδία και μοιράζονταν το βαθμό.

Η Ρεν νίκησε 2-1 την ΑΕΚ Λάρνακας με γκολ του Ασινιόν στο 94’, στον 2ο όμιλο, ενώ με η Φενέρμπαχτσε, που επιβλήθηκε 2-1 της Ντιναμό Κιέβου με γκολ του Μπατσουαγί στο 91’.

Στον 3ο όμιλο η κάτοχος του Conference League Ρόμα, δεν κατάφερε να συνέλθει μετά την βαριά με 4-0 από την Ουντινέζε στο Καμπιονάτο. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο την πορεία της στο Europa League και ηττήθηκε 2-1 από την Λουντογκόρετς.

Ads

Οι «τζιαλορόσι» ισοφάρισαν σε 1-1 στο 86’ με γκολ του Σομουρόντοφ, αλλά στο 88’ ο Νονάτο πέτυχε το τελικό 2-1 για την Λουντογκόρετς. Η τελευταία ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Μπέτις, καθώς οι Ανδαλουσιάνοι επιβλήθηκαν 2-0 της Ελσίνκι.

Τέλος στον 4ο όμιλο η Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της σε ομίλους του Europa League και έκανε την έκπληξη επικρατώντας 1-0 της Ουνιόν μέσα στο Βερολίνο. Ο Λίνεν στο 39’ πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Στο άλλο ματς, η Μπράγκα πήρε το τρίποντο κόντρα στη Μάλμε, νικώντας 2-0 την αντίπαλό της.

Την σημαντικότερη νίκη της πρεμιέρας του Europa League πέτυχε η Ρεάλ Σοσιεδάδ. Οι Βάσκοι «άλωσαν» το Μάντσεστερ (0-1), υποχρεώνοντας την Γιουνάιτεντ σε ξεκίνημα με ήττα στην φάση των ομίλων. Στον ίδιο όμιλο (5ο), η Σερίφ κυριάρχησε στο ΓΣΠ επί της Ομόνοιας (0-3) σε ματς που διακόπηκε για ένα τέταρτο, όταν αντικείμενο που πέταξαν οι οπαδοί στη φάση το δεύτερου γκολ των Μολδαβών χτύπησε τον βοηθό διαιτητή.

Εξαιρετική η Λάτσιο στην αναμέτρηση με την Φέγενορντ (4-2), ενώ επίσης στον 6ο όμιλο, αλλά σε εντελώς διαφορετικού ρυθμού αγώνα, η Στουρμ Γκρατς επικράτησε στα σημεία της Μίντιλαντ (1-0).

Στον 7ο όμιλο, όπου σ Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Ναντ (2-1), η Φράιμπουργκ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και επικράτησε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό σκορ της Καραμπάγκ (2-1).

Δραματική εξέλιξη είχαν τα ματς στον 8ο όμιλο. Εκεί όπου η Μονακό πέρασε διά πυρός και σιδήρου σε ένα σκληρό παιχνίδι του Ερυθρού Αστέρα στο «Μαρακανά» (0-1). Εξαιρετικό σε ποιότητα ματς έγινε στην Ουγγαρία, όπου η Φερεντσβάρος νίκησε την Τραμπζονσπόρ (3-2), ενώ ακυρώθηκε γκολ των Τούρκων στο φινάλε.

Τα αποτελέσματα 

1ος όμιλος

Ζυρίχη – Άρσεναλ 1-2

Αϊντχόφεν – Μπόντο Γκλιμτ 1-1

2ος όμιλος

ΑΕΚ Λάρνακας – Ρεν 1-2

Φενέρμπαχτσε – Ντιναμό Κιέβου 2-1

3ος όμιλος

Λουντογκόρετς – Ρόμα 2-1

Ελσίνκι – Μπέτις 0-2

4ος όμιλος

Μάλμε – Μπράγκα 0-2

Ουνιόν Βερολίνου – Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ 0-1

5ος όμιλος

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σοσιεδάδ 0-1

Ομόνοια – Σέριφ Τιρασπόλ 0-3

6ος όμιλος

Λάτσιο – Φέγενορντ 4-2

Στουρμ Γκρατς –Μίντιλαντ 1-0

7ος όμιλος

Ναντ – Ολυμπιακός 2-1

Φράιμπουργκ – Καραμπάγκ 2-1

8ος όμιλος

Ερυθρός Αστέρας – Μονακό 0-1

Φερεντσβάρος–Τραμπζονσπόρ 3-2