Σε μία τρελή Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική βραδιά (πέντε γκολ στο 1ο ημίχρονο), ο Ολυμπιακός με μεγάλη εμφάνιση και ευστοχία, επιβλήθηκε 4-2 της Αϊντχόφεν και έχει τον  πρώτο λόγο για την πρόκριση στους 16 του Europa League, την επόμενη Πέμπτη στην Ολλανδία.

Ads

Ελκυστικό από το πρώτο λεπτό ήταν, όπως αναμενόταν, το παιχνίδι στο Φάληρο. Αφού είχε καλό ρυθμό με το καλημέρα, με τον Ολυμπιακό να στοχεύει σε ένα δυνατό ξεκίνημα και ένα γρήγορο γκολ. Όπως έπραξε και ο αντίπαλός του, βέβαια, διότι αυτή είναι η φιλοσοφία του σε κάθε παιχνίδι.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αποκτήσει τρελό παλμό η αναμέτρηση από νωρίς με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Το 1-0  ωστόσο προέκυψε από στατική φάση, με τον Βαλμπουενά να εκτελεί εξαιρετικά φάουλ και τον Μπουχαλάκη με ωραία κεφαλιά να βρίσκει δίχτυα στο 9’.
 
Ήταν σημαντικό αυτό το γκολ στο σημείο που σημειώθηκε, διότι και ώθηση μπορούσε να δώσει, αλλά και τη δυνατότητα να παίξει ακόμα καλύτερα στην κόντρα η ομάδα του Μαρτίνς, αφού η PSV θα έπαιξε πιο ανοιχτά.
 
Όλα αυτά τελικά αποδείχθηκαν θεωρίες. Διότι οι Ολλανδοί δεν άργησαν να απαντήσουν, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους, αφού στο φαινομενικά όχι τόσο επικίνδυνο σουτ του Ζάχαβι, η μπάλα κόντραρε στον Παπασταθόπουλο και κατέληξε στην αριστερή πλευρά του Σα για να γίνει το 1-1 στο 14΄.
 
Μετά το εικοσάλεπτο η Αϊντχόφεν άρχισε να πατάει καλύτερα από τους Πειραιώτες, έχοντας ρυθμό επιθετικά κόντρα σε μια άμυνα που δεν λειτουργούσε καθόλου καλά αμυντικά.
 
Παρά ταύτα ο Ολυμπιακός εντόπισε τα κενά πίσω, ακόμα και σε αυτό το διάστημα που δεν λειτουργούσε καλά, έχοντας ευκαιρία με τον Λαλά, προτού κάνει το 2-1 με το εξαιρετικό σουτ του Εμβιλά στο 37’.
 
Ξανά όμως, απάντησε άμεσα η Αϊντχόφεν. Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των ερυθρόλευκων και συγκεκριμένα στο 39΄,καθώς πάλι δεν λειτούργησαν καλά σε στατική φάση, ο Ζάχαβι βρήκε εστία με κεφαλιά και ισοφάρισε σε 2-2.
 
Το παιχνίδι ήταν τόσο απρόβλεπτο, που από εκεί που φαινόταν ότι θα πάει με 2-2 στα αποδυτήρια, παραλίγο να έχει δύο γκολ στις καθυστερήσεις.
 
Το ένα πάντως μπήκε, με τον Ελ Αραμπί να κλέβει την μπάλα, να κάνει ωραία προσποίηση μέσα στην περιοχή και να σκοράρει στο 45΄+2΄, γράφοντας το 3-2.
 
Οι δύο ομάδες συνέχισα απτόητες, ξεκινώντας με την ίδια φιλοσοφία και το δεύτερο μέρος, στο οποίο η PSV έφτασε κοντά στο 3-3 στο 48’ με το δοκάρι του Ζάχαβι σε εκτέλεση φάουλ.
 
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι είχε αλλάξει προσέγγιση του στο ματς. Η ομάδα του Πειραιά έκανε ένα κοντρόλ παιχνίδι. Έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Ζοσέ Σα και δυσκόλεψε πολύ την ανάπτυξη των Ολλανδών.
 
Οι ποδοσφαιριστές του Σμιντ έδειχναν να μην μπορούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα του αγώνα. Οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που είχαν την κατοχή της μπάλας και ο Ολυμπιακός του περίμενε πίσω από τη μπάλα.
 
Ο ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν τόσο έντονος όσο στο πρώτο ημίχρονο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχοντας το υπέρ τους 3-2 δεν είχαν κανέναν λόγο να βιαστούν και να δώσουν χώρους στους Ολλανδούς.
 
Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε το πλάνο του και ήταν αποφασισμένος να χτυπήσει στο φινάλε την PSV για να βρει κι άλλα γκολ. Στο 80′ άλλαξε όλη την εικόνα της ομάδας του. Έβαλε στο γήπεδο, Βρουσάι, Χασάν, Ανδρούτσο, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν περάσει οι Φορτούνης, Μασούρας.
 
 Έτσι η ομάδα του Πειραιά άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1 και έβγαλε στο χορτάρι μία τρομερή φρεσκάδα που φάνηκε να αιφνιδιάζει τους Ολλανδούς. Κάπως έτσι στο 83′ ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ με τον Μασούρα που έκανε το 4-2, ενώ συνέχισε να βγάζει ενέργεια στο γήπεδο και να πιέζει τους Ολλανδούς για να τους βάλει και πέμπτο γκολ.
 
Οι Πειραιώτες κράτησαν ένα σκορ με διαφορά δύο τερμάτων και με αυτό πηγαίνουν την επόμενη εβδομάδα στο Αϊντχόφεν για να πάρουν την πρόκριση.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Λαλά (80΄Ανδρούτσος), Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (80΄Βρουσάι), Καμαρά, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά (69΄Μασούρας), Ελ Αραμπί (74΄Φορτούνης), Μπρούμα (80΄Χασάν)

Αϊντχόφεν (Σμιντ): Εμβογκό, Μαξ, Μποσκάγλι (38΄Μπάουμγκαρτλ), Τέζε, Ντάμφρις,  Ροσάριο, Τόμας (86΄Βαν Γκίνκελ), Σανγκαρέ (70΄ Φέρτεσεν), Μάλεν, Ζάχαβι (85΄Γκουτιέρεζ), Γκέτσε (70΄Ζούνιορ)

Ads

Διαιτητής: Έκμπεργκ Αντρέας (Σουηδία)
Βοηθοί: Κούλουμ Μεχμέτ (Σουηδία), Χάλμπεργκ Στέφαν (Σουηδία)
4ος Διαιτητής: Νίμπεργκ Γκλεν (Σουηδία)
VAR: Ντίγκερτ Κρίστιαν (Γερμανία)
AVAR: Όσμερς Χαρμ (Γερμανία)

Δείτε όλα τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα