Οι ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League επιφύλασσαν μία μεγάλη έκπληξη, καθώς η Άιντραχτ Φρανκφούρτης απέκλεισε την Μπαρτσελόνα, περνώντας θριαμβευτικά από το «Καμπ Νου» με νίκη 3-2.

Ads

Το πρώτο ματς της Γερμανίας είχε έρθει ισόπαλο 1-1, όμως η Άιντραχτ ταξίδεψε στην Βαρκελώνη για να γράψει ιστορία και να προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό, για τον θριαμβευτικό τρόπο που απέκλεισε τους «μπλαουγκράνα».

Η Λειψία νίκησε στον επαναληπτικό αγώνα μέσα στο Μπέργκαμο την Αταλάντα με 2-0 και πέρασε πανηγυρικά στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το πρώτο ματς στη Γερμανία είχε λήξει με 1-1, αλλά στη ρεβάνς η Λειψία έπαιξε «έξυπνα» με υπομονή και αποτελεσματικότητα και κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη.

Ads

Εμφανώς ανώτερη η Ρέιντζερς θα μπορούσε να μην χρειαστεί την παράταση για να πετάξει εκτός συνέχειας την Μπράγκα (3-1 παράταση, 2-1 κ.δ.). Για 83 λεπτά κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της με το 2-0 που είχε διαμορφώσει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ήρθε ο Κάρμο στο 83’ για να μειώσει σε 2-1 και να στείλει το ματς του Άιμπροξ στην παράταση.

Κι όλα αυτά ενώ η Μπράγκα αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 42’ λόγω της αποβολής του Τορμένα, τέλειωσε δε το ματς με εννέα, μετά την αποβολή και του Μεντέιρος στο 115΄.

Πανηγυρική πρόκριση στην Γαλλία πήρε η Γουέστ Χαμ επί της Λιόν. Τα «σφυριά» δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Ολιμπίκ, καθώς επιβλήθηκαν άνετα με 3-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του Λονδίνου, προκρίθηκαν με τη σειρά τους στα ημιτελικά του Europa League.

Αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα ημιτελικά, όπου θα έχουμε δύο Γερμανικές και δύο Βρετανικές ομάδες.

Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των ημιτελικών

  • Γουέστ Χαμ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης
  • Λειψία – Ρέιντζερς

28 Απριλίου οι πρώτοι αγώνες, 5 Μαΐου οι ρεβάνς

Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου στη Σεβίλλη

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών προημιτλικών

Μπαρτσελόνα-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-3
(90+1΄Μπουσκέτς, 90+11΄Ντεπάι πεν. – 4΄πεν./67΄Κόστιτς, 36΄Μόρι)

Αταλάντα-Λειψία 0-2
(18΄, 87΄πεν. Ενκουνκού)

Ρέιντζερς-Μπράγκα 3-1 παρ. (2-1 κ.δ.)
(2′, 44′ πέν. Ταβερνιέ, 101′ Ρούφε – 83′ Κάρμο)

Λιόν-Γουέστ Χαμ 0-3
(38΄Ντόσον, 44΄Ράις, 48΄Μπόουεν)