Η Εθνική Ιταλίας κάτω των 19 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, μετά τη νίκη της 1-0 επί της Πορτογαλίας, στον τελικό του Euro U19 που διεξήχθη στη Μάλτα.

Με αυτό τον τρόπο έδωσε την κατάλληλη απάντηση στην πιο κατάλληλη στιγμή, καθώς πριν 10 ημέρες στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, είχε ηττηθεί με το βαρύ 5-1 από τους Πορτογάλους στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Ads

Οι «μικροί» Ιταλοί διεθνείς «καθάρισαν» για όλο το Ιταλικό ποδόσφαιρο, αφού μετά από τέσσερις χαμένους τελικούς τη φετινή σεζόν σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (η Κ20 της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Ίντερ στο Champions League, η Ρόμα στο Europa League και η Φιορεντίνα στο Conference League), επιτέλους μία Ιταλική ομάδα νίκησε σε τελικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ιταλία, αν και αουτσάιντερ, ήταν ανώτερη εντός αγωνιστικού χώρου, φτάνοντας δίκαια στη νίκη. Μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, καταφέρνοντας να ανοίξει το σκορ στο 19′ ύστερα από σέντρα του Χάσα (4η ασίστ στη διοργάνωση για τον μεσοεπιθετικό της Γιουβέντους), καρφωτή κεφαλιά του Καγιοντέ και κακό υπολογισμό του Ριμπέιρο.

Η Πορτογαλία -που μέχρι εκείνο ήταν σημείο ήταν σε παθητικό ρόλο- προσπάθησε να ανεβάσει στροφές, κυρίως στο δεύτερο μέρος. Χωρίς όμως να καταφέρνει κάτι, με την Ιταλία να υπερασπίζεται το υπέρ της σκορ μέχρι το φινάλε.