Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο Euro Κ21, το Ισραήλ προκρίθηκε μέσω των πέναλτι για πρώτη φορά στα ημιτελικά, αποκλείοντας την οικοδέσποινα ομάδα της Γεωργίας με 4-3. Στους 4 της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια από το ζευγάρι Αγγλία-Πορτογαλία (Kυριακή 2/7 στις 19:00).

Ads

Η καταπληκτική ομάδα του Γκάι Λούζον, συνεχίζει την παράδοση της Κ19 του Ισραήλ, που το 2022 κατέκτησε το αντίστοιχο τρόπαιο και με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα της Ντάνιιλ Ντάνιελ, που επιβεβαίωσε τον τίτλο του εξπέρ στις αποκρούσεις πέναλτι, πρόσθεσε μία ακόμη σημαντική επιτυχία στα τουρνουά των μικρότερων ηλικιών.

Θυμίζουμε ότι η τρέχουσα διοργάνωση θα δώσει τρία εισιτήρια για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου του χρόνου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ευρώπη δικαιούται τέσσερις θέσεις και η μία είναι ήδη… καπαρωμένη από την ‘‘οικοδέσποινα‘‘ Γαλλία. Επίσης η Αγγλία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου καθώς στους Ολυμπιακούς αγώνες βάσει καταστατικού συμμετέχει ως Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία).

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που Γαλλία και Αγγλία προκριθούν στους ημιτελικούς της επόμενης Τετάρτης, τις θέσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες θα κερδίσουν αυτομάτως οι άλλες δύο των ημιτελικών συν τη νικήτρια του… έκτακτου μπαράζ 5ης θέσης που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι, είτε το βράδυ της Παρασκευής 07 Ιουλίου, είτε νωρίς το Σάββατο 08 Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου τελικού στο Μπατούμι.

Ads

Παιχνίδι γεμάτο ένταση στην Τιφλίδα με τις δύο ομάδες να χάνου ευκαιρίες εκατέρωθεν και τους γηπεδούχους Γεωργιανούς να έχουν μεγάλα παράπονα από τη διαιτησία.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 5′. Ο Τούργκεμαν πήρε την μπάλα, διέσχισε μεγάλη απόσταση και σούταρε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν και τη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον αρχηγό, Όσκαρ Γκλάφ, να εξαπολύει ένα πολύ δυνατό σουτ και τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει εντυπωσιακά.

Το σκηνικό στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε με το Ισραήλ να σπατάλα ακόμη μια καλή ευκαιρία με τον Γκάντελμαν να δέχεται το «στοπ» από τον Μαμαρντασβίλι. Η Γεωργία αντέδρασε και στο 64′ ο Τσιταϊσβίλι, που πάτησε στην περιοχή και σούταρε όμως με σωτήριο τάκλιν ο Γκλάφ έκοψε. Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 85′ ο Γκαγκούα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντάνιελ αφού το σουτ του πέρασε άουτ και ο προημιτελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο, οι γηπεδούχοι πήραν την ώθηση από τις εξέδρες όμως το Ισραήλ έχασε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί. Στο 100′ ο Μπιλέβι πέρασε δύο ποδοσφαιριστές, με τον Μαμαρντασβίλι να πραγματοποιεί φανταστική επέμβαση.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα πέναλτι.

Εκεί οι εύστοχες εκτελέσεις διήρκησαν μέχρι το 2-2, καθώς στο τρίτο πέναλτι ο Γκαγκούα νικήθηκε από τον Ντάνιελ. Οι Ισραηλινοί δεν λάθεψαν στη συνέχεια και προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στα ημιτελικά του θεσμού.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

  • Γεωργία-Ισραήλ 0-0 (3-4 πεν.)
  • Ισπανία-Ελβετία (22:00)

Kυριακή (2/7)

  • Αγγλία-Πορτογαλία 19:00
  • Γαλλία-Ουκρανία 22:00