Η Ισπανία είναι η δεύτερη χρονικά ομάδα, που προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro Κ21, καθώς επικράτησε στο Βουκουρέστι 2-1 της Ελβετίας στην παράταση (1-1 στην καν. διάρκεια) και θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 5 Ιουλίου στις 22:00, το νικητή του ζευγαριού Γαλλία-Ουκρανία (παίζουν σήμερα Κυριακή 2 Ιουλίου στις 22:00), με φόντο το μεγάλο τελικό.

Ads

Οι «φούριας ρόχας» προηγήθηκαν στο 68΄με το Σέρχιο Γκόμεζ και ενώ όλα έδειχναν πως είχαν εξασφαλίσει τη νίκη, οι Ελβετοί που δεν το έβαλαν κάτω, ισοφάρισαν με τον Αμντουνί στο 90+1΄και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί η Ισπανία προηγήθηκε εκ νέου με το Μιράντα στο 103΄και δεν τη «ξαναπάτησε», προστατεύοντας το υπέρ της σκορ που της έδωσε την πρόκριση.

Θυμίζουμε ότι το φετινό Euro K21, θα δώσει τρία εισιτήρια για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου του χρόνου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ευρώπη δικαιούται τέσσερις θέσεις και η μία είναι ήδη… καπαρωμένη από την ‘‘οικοδέσποινα‘‘ Γαλλία. Επίσης η Αγγλία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου καθώς στους Ολυμπιακούς αγώνες βάσει καταστατικού συμμετέχει ως Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία).

Ads

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που Γαλλία και Αγγλία προκριθούν στους ημιτελικούς της επόμενης Τετάρτης, τις θέσεις για τους Ολυμπιακούς αγώνες θα κερδίσουν αυτομάτως οι άλλες δύο των ημιτελικών συν τη νικήτρια του… έκτακτου μπαράζ 5ης θέσης που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι, είτε το βράδυ της Παρασκευής 07 Ιουλίου, είτε νωρίς το Σάββατο 08 Ιουλίου, ημέρα διεξαγωγής του μεγάλου τελικού στο Μπατούμι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Ισπανία ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους χωρίς ωστόσο να καταφέρει να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Ελβετών. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν εκείνη του 39ου λεπτού με τον Γκόμεθ να κάνει τις ντρίμπλες και να μπαίνει στην περιοχή του, όμως το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε λίγο άουτ.

Η Ισπανία στο δεύτερο μέρος διατήρησε την κατοχή της μπάλας και μετά από πίεση αρκετών λεπτών, έλυσε τον «γόρδιο δεσμό». Πολύ ωραία πάσα από τον Μπλάνκο στην πλάτη της ελβετικής άμυνας, με τον Ρουίθ να κοντρολάρει και μετά από μια προσποίηση να αφήνει την μπάλα στον Σέρχιο Γκόμεθ, ο οποίος με συρτό πλασέ στο 68′ την έστειλε στην κλειστή γωνία του Σάιπε για το 1-0.

Και εκεί όπου όλα έδειχναν πως αυτό θα είναι και το τελικό σκορ, η Ελβετία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και με γκολ του Αμντουνί μετά από ασίστ του Φαν Μος στο 90’+1, έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1), με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην παράταση.

Οι Ισπανοί ήταν αποφασισμένοι να τελειώσουν το παιχνίδι πριν φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, κάτι που εντέλει κατάφεραν, καθώς στο 103′ ο Μιράντα έκανε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να πηγαίνει στα δίχτυα για το 2-1. Στα τελευταία λεπτά, οι Ελβετοί δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα, με τη «φούρια ρόχα» να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

Γεωργία-Ισραήλ 0-0 (3-4 πεν.)

Ισπανία-Ελβετία 2-1
(68′ Γκόμεθ, 103′ Μιράντα – 90’+1′ Αμντουνί)

Kυριακή (2/7)

  • Αγγλία-Πορτογαλία 19:00
  • Γαλλία-Ουκρανία 22:00