Η Αγγλία με την Ισπανία θα διεκδικήσουν το Κύπελλο του Euro K 21, μετά τις νίκες τους επί του Ισραήλ και της Ουκρανίας αντίστοιχα.

Ads

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στο Μπατούμι της Γεωργίας,  το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 19:00.

Θυμίζουμε ότι το φετινό Euro K21, θα δώσει τρία εισιτήρια για το Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, του χρόνου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ευρώπη δικαιούται τέσσερις θέσεις και η μία είναι ήδη… καπαρωμένη από την “οικοδέσποινα” Γαλλία. Επίσης η Αγγλία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, καθώς στους Ολυμπιακούς αγώνες βάσει καταστατικού συμμετέχει ως Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Β. Ιρλανδία).

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την φιναλίστ Ισπανία, το Ισραήλ και η Ουκρανία παίρνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ads

Ισραήλ-Αγγλία 0-3

Σάρωτική η Αγγλία επικράτησε κατά κράτος του Ισραήλ, πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι στην έκπληξη του τουρνουά και έκλεισαν τη θέση τους στον τελικό.

Τα «τρία λιοντάρια» μπήκαν δυναμικά στο ματς και στο 14’ κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Πάλμερ από τον Γιαμπέρ σε μια εξεζητημένη και μάλλον απαράδεκτη απόφαση. Ο Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ ανέλαβε την εκτέλεση στέλνοντας την μπάλα άουτ και λυτρώνοντας τους Ισραηλινούς.

Ωστόσο λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, η Αγγλία κατάφερε να φτάσει στο προβάδισμα. Όμορφη ασίστ του Πάλμερ στον παρ’ ολίγον μοιραίο, Γκιμπς-Γουάιτ, με τον άσο της Νότιγχαμ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά για το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι νεαροί Άγγλοι τελείωσαν ουσιαστικά το ματς με τον Πάλμερ να σκοράρει, το γκολ αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ και στη συνέχεια να επικυρώνεται μέσω του VAR για το 2-0.

Λίγο πριν το τέλος και συγκεκριμένα στο 85’ το Ισραήλ έφτασε πολύ κοντά στο να μειώσει το σκορ όμως ο Τράφορντ με εντυπωσιακή επέμβαση, σταμάτησε το πλασέ του Χαλαϊλί.

Το σκορ σφράγισε στο 90’ ο MVP της αναμέτρησης Κόουλ Πάλμερ, που εκμεταλλεύθηκε την όμορφη ασίστ του Άρτσερ διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Ισπανία-Ουκρανία 5-1

Η Ισπανία  δείχνει έτοιμη για την κατάκτηση του έκτου Euro K 21. Η «φούρια ρόχα» μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ουκρανία στον δεύτερο ημιτελικό, όμως με τα γκολ του Ρουίθ, του Σανσέτ, του Μπλάνκο, του Ορόθ και του Σέρχιο Γκόμεθ ανέτρεψε το σκηνικό (5-1) και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Μπορεί το σκορ να «ξέφυγε» υπέρ των Ισπανών όμως η εκκίνηση του ματς άνηκε στην Ουκρανία. Η ομάδα του Ρουσλάν Ρόταν σόκαρε τους Ίβηρες στο 13′ όταν ο Μικάιλο Μόυντρικ πήρε την μπάλα από τα αριστερά προσποιήθηκε επάνω στον Μπλάνκο, γύρισε στο σημείο του πέναλτι, με τον επερχόμενο Μπονταρένκο να ανοίγει το σκορ (0-1).

Η χαρά ωστόσο της Ουκρανίας κράτησε πολύ λίγο αφού στο 17′ ο Αμπέλ Ρουίθ με… παλικαρίσια ενέργεια έμεινε όρθιος από τα μαρκαρίσματα πέρασε τον Τρούμπιν και πέτυχε το τρίτο του γκολ στο τουρνουά για το 1-1.

Το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως μετά από επτά λεπτά. Εντυπωσιακή κυκλοφορία των «ρόχας» με τον Ρουίθ να γίνεται δημιουργός στρώνοντας την μπάλα στον Σανσέτ ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έκανε το 2-1.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Ουκρανία έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση με τον Σικάν να κάνει το σουτ και τον Τένιας να αποκρούει εντυπωσιακά.

Στο δεύτερο ημίχρονο το τίκι-τάκα «μίλησε» ξανά από τους «μετρ» του είδους. Αδιανόητη κυκλοφορία της μπάλας με τον Μπλάνκο στο 54′ να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1. Η ψυχολογία της Ουκρανίας καταρρακώθηκε με τους Ίβηρες να μην κατεβάσουν ταχύτητες.

Το 4-1 ήρθε στο 68′ για την αγριεμένη Ισπανία. Υπέροχη ασίστ του Μπαρενετσέα στον Ορόθ με τον άσο της Οσασούνα να κοντρολάρει άψογα και να εκτελεί με δυνατό φαλτσαριστό σουτ στην αριστερή γωνία της εστίας μετατρέποντας τον ημιτελικό σε θρίαμβο.

Από το πάρτι δεν θα μπορούσε να λείψει ο υπάρχηγος Σέρχιο Γκόμεθ. Ο αριστερός μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, που εκτελεί χρέη εξτρέμ στην εθνική του ομάδα, υποδέχθηκε την μπάλα από την ασίστ του Αμπέλ Ρουίθ και με διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 5-1 για την Ισπανία.