Μετά το πέρας της 3ης αγωνιστικής στον 1ο και 2ο όμιλο, σήμερα Τρίτη 25/6 θα ολοκληρωθεί ο 3ος και ο 4ος όμιλος του Euro 2024.

Ads

Στις 19:00 έχουμε σέντρα στις δύο αναμετρήσεις για τον 4ο όμιλο, με την Γαλλία να αντιμετωπίζει την Πολωνία και την Ολλανδία την Αυστρία, με τη μοναδική ομάδα που δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον να είναι η Πολωνία, που έχει μηδέν βαθμούς συγκομιδή, μετά από τις δύο πρώτες αγωνιστικές και έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια.

Τρεις ώρες αργότερα, στις 22:00, ρίχνονται στη μάχη οι ομάδες του 3ου ομίλου, με τις αναμετρήσεις Αγγλία – Σλοβενία και Δανία – Σερβία. Εδώ πέρα από την Αγγλία, που έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, οι άλλες τρεις ομάδες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν εισιτήριο για τη φάση των νοκ-άουτ.

Η φάση των ομίλων του Euro 2024 φτάνει στην τελική ευθεία και ήδη Ιταλία και Ελβετία είναι το πρώτο ζευγάρι της φάσης των 16, ενώ οι πρωτοπόρες Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία περιμένουν αντίπαλο.

Ads

Ωστόσο μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία προκρίθηκαν στους “16” του Euro 2024. Οι τρεις αυτές ομάδες έχουν τέσσερις βαθμούς και μπορούν να τερματίσουν στους ομίλους τους από την πρώτη μέχρι και την τρίτη θέση.

Ακόμα και στο χειρότερο σενάριο, η πρόκριση στους “16” είναι δεδομένη καθώς αφήνουν πίσω τους στην κατάταξη των τρίτων, την Ουγγαρία που έχει τρεις και την Κροατία που έχει δύο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τρίτης (25/6)

4ος όμιλος

  • 19:00 Γαλλία – Πολωνία | ΕΡΤ1
  • 19:00 Ολλανδία – Αυστρία | ΕΡΤ3

3ος όμιλος

  • 22:00 Αγγλία – Σλοβενία | ΕΡΤ1
  • 22:00 Δανία – Σερβία | ΕΡΤ3

Γαλλία – Πολωνία

Γαλλία και Πολωνία κοντράρονται στις 19:00, για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro, με το ενδιαφέρον να είναι μονόπλευρό.

Κι αυτό γιατί οι Πολωνοί, δίχως βαθμό μετά από δύο ματς, έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από τη συνέχεια της διοργάνωσης, με τους «τρικολόρ» από την άλλη, να έχουν εξασφαλισμένη την πρόκριση αλλά να θέλουν να πάρουν την πρωτιά.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ισοβαθμεί στην κορυφή του 4ου γκρουπ με την Ολλανδία αλλά μειονεκτεί λόγω χειρότερης επίθεσης, καθώς έχει σημειώσει ένα μόνο γκολ, για την ακρίβεια μάλιστα κι αυτό ήταν αυτογκόλ της Αυστρίας, κάτι που προβληματίζει έντονα τον έμπειρο εκλέκτορα.

 

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Και φυσικά το γεγονός ότι ο σταρ Εμπαπέ έχει σπασμένη μύτη δεν βοηθά καθόλου, με τους δευτεραθλητές κόσμου να χρειάζονται μεγάλη βελτίωση προκειμένου να πάρουν τη νίκη που ψάχνουν ενάντια στους αδιάφορους Πολωνούς.

Ακόμη, υπάρχει και το ενδεχόμενο να «γκελάρει» η Ολλανδία απέναντι στην Αυστρία, με τη Γαλλία να χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση καλύτερο αποτέλεσμα από τους «οράνιε», προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση.

Όσον αφορά στην παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων, η Γαλλία υπερτερεί με 9-5-3 και είναι αήττητη ενάντια στην Πολωνία από το 1982.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Γαλλία (Ντ. Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ντεμπελέ, Καντέ, Τσουαμενί, Ραμπιό, Γκριεζμάν, Τουράμ

Πολωνία (Μ. Προμπίερζ): Σκορούπσκι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Σλις, Ρόμαντσουκ, Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

Διαιτητής: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία)

Γήπεδο: «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», Ντόρτμουντ

Ολλανδία – Αυστρία

Σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της ημέρας στο Euro 2024, η Ολλανδία τίθεται αντιμέτωπη με την Αυστρία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου της διοργάνωσης, σε ένα ματς όπου και οι δύο μπορούν να τσεκάρουν το εισιτήριο για τους «16».

Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρόκριση στα νοκ άουτ του θεσμού, καθώς, οι «οράνιε» βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς, ενώ οι Αυστριακοί στην 3η με 3 βαθμούς. Το ερώτημα είναι σε ποια θέση θα τερματίσουν, με δεδομένο πως η Γαλλία την ίδια ώρα αντιμετωπίζει την ήδη αποκλεισμένη, Πολωνία.

 

Με μια πιθανή ισοπαλία, περνούν χέρι-χέρι στους «16», με την Αυστρία να εξασφαλίζει σίγουρα το εισιτήριο μέσω της 3ης θέσης, «καπαρώνοντας» μία από τις τέσσερις θέσεις των 3ων καλύτερων των ομίλων. Σε περίπτωση ήττας βέβαια, θα παίξει ρόλο και η διαφορά τερμάτων, με το σύνολο του Ραλφ Ράνγκνικ να βρίσκεται αυτή την στιγμή στο +1 (3-2 τα γκολ).

Αναφορικά με την προϊστορία των μεταξύ τους αναμετρήσεων, η Ολλανδία έχει την παράδοση με το μέρος της, μετρώντας 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, είτε επίσημα είτε φιλικά, που έχει δώσει κόντρα στην Αυστρία τα τελευταία 32 χρόνια. Τελευταία επικράτηση των Αυστριακών ήταν το 1990 σε φιλικό με 3-2.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολλανδία (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούγκεν – Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε – Σχούτεν, Ρέιντερς, Σίμονς – Φρίμπονγκ, Χάκπο, Ντεπάι

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντς – Πος, Ντάνσο, Λίνχαρτ, Μουενέ – Γκρίλιτς, Σίβαλντ – Λάιμερ, Μπάουμγκαρτνερ, Σάμπιτσερ – Αρναούτοβιτς

Διαιτητής: Ίβαν Κρούζλιακ (Σλοβακία)

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο Βερολίνου

Αγγλία – Σλοβενία

Στην Κολωνία για την 3η και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου του Euro 2024 τίθενται αντιμέτωπες το βράδυ της Τρίτης (25/6, 22:00) οι Αγγλία και Σλοβενία.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου

Από τη μία, λοιπόν, τα «Τρία Λιοντάρια» (4β.). Αυτήν τη στιγμή το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ -που έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκριση στους «16»- βρίσκεται στην 1η θέση, στην οποία και επιθυμεί να διατηρηθεί (ο πρώτος του 3ου ομίλου παίζει στους «16» με τον τρίτο από το 4ο, 5ο ή 6ο γκρουπ).

Παράλληλα, βέβαια, θέλει και να γλυκάνει τις εντυπώσεις ύστερα από ένα, τουλάχιστον, μέτριο ξεκίνημα, ειδικά σε επίπεδο εμφανίσεων. Μετά τη νίκη (0-1) επί της Σερβίας, η Αγγλία ήρθε ισόπαλη (1-1) με τη Δανία. Σ’ ένα παιχνίδι που βρήκε νωρίς (18′) δίχτυα με τον Κέιν.

Ωστόσο, «έκατσε» πάνω στο προβάδισμά της, δέχθηκε την ισοφάριση (34′ Χιούλμαντ) και δεν μπόρεσε να απαντήσει ποτέ (στο δεύτερο ημίχρονο είχε δοκάρι με τον Φόντεν).

 

Δεν σταματάει η κριτική στον Ομοσπονδιακό τεχνικό, τόσο για το θέαμα όσο και για τις επιλογές του (μεταξύ αυτών ότι έχει πάρει μόνο ένα αριστερό μπακ στην αποστολή, τον Σο, που αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού, καθώς και για το ότι δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε ένα λεπτό τον Πάλμερ).

Η Αγγλία θα τερματίσει 1η, είτε εάν επικρατήσει είτε με «Χ» εφόσον την ίδια ώρα δεν νικήσει η Δανία τη Σερβία. Εάν έρθει ισοπαλία το δικό της ματς και νικήσει η Δανία, τότε θα κριθεί στα κριτήρια ισοβαθμίας η 2η θέση, η οποία οδηγεί πάνω στη Γερμανία στους «16». Τέλος, σε περίπτωση δικής της ήττας και νίκης της Δανίας, θα τερματίσει 3η.

Από την άλλη, η «πράσινη» Σλοβενία (2β.) των Τσέριν, Σπόραρ και Βέρμπιτς έχει αφήσει σαφώς καλύτερες εντυπώσεις, αναλογικά πάντα και με τη δυναμική των δύο ομάδων. Βέβαια, προέρχεται από πολύ «κακό» αποτέλεσμα (1-1) κόντρα στη Σερβία, βάσει της εξέλιξης του αγώνα.

Κι αυτό διότι εάν και στο 69′ -κόντρα στη ροή- προηγήθηκε με τον Κάρνιτσνικ, στο 90’+5′ (και ενώ προηγουμένως γλίτωσε από το δοκάρι) δέχτηκε την ισοφάριση με buzzer beater του Γιόβιτς. Ήταν η δεύτερη ισοπαλία της στον όμιλο, καθώς είχε ξεκινήσει επίσης με 1-1, απέναντι στη Δανία.

Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ έχει ελπίδες πρόκρισης. Ακόμη και μέσω της 1ης θέσης, την οποία θα καταλάβει εάν νικήσει και ταυτόχρονα δεν πράξει αναλόγως η Δανία. Εάν δε, επικρατήσουν και οι δύο, η πρωτιά θα βγει από τα κριτήρια ισοβαθμίας.

Μπορεί να βρεθεί στις τέσσερις καλύτερες τρίτες (παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση) ακόμα κι εάν χάσει, εφόσον δεν γίνει αυτό με 3-0 ή με διαφορά τεσσάρων τερμάτων και πάνω και, επιπρόσθετα, στο φινάλε του 6ου γκρουπ ηττηθούν οι Τσεχία και Γεωργία. Για το τελευταίο προφανώς, απαιτείται την ίδια ώρα να μην την αφήσει πίσω της η Σερβία (1β.).

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τώρα, για την Αγγλία αναμένεται να μείνει εκ νέου εκτός ο Σο, παρότι επανήλθε στις προπονήσεις. Κάτι που πιθανώς να συμβεί και με τον Τρίπιερ λόγω ενοχλήσεων.

Σημαντικός «μπελάς» για τη Σλοβενία με τον Σέσκο, ο οποίος αποκόμισε ενοχλήσεις από την αναμέτρηση με τη Σερβία και δίνεται αμφίβολος. Ταυτόχρονα, δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή ούτε των Τσέριν, Όμπλακ και Έλσινγκ λόγω μικροπροβλημάτων, εάν και λογικά θα καταφέρουν να δώσουν το «παρών» σε αυτό το τόσο καθοριστικό παιχνίδι για την ομάδα τους.

Οι πιθανές συνθέσεις

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεΐ, Τρίπιερ – Γκάλαχερ, Ράις – Σάκα, Μπέλινγκχαμ, Φόντεν – Κέιν

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπιγιόλ, Γιάνζα – Βέρμπιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ – Σπόραρ, Σέσκο

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία)

Γήπεδο: «RheinEnergieStadion», (Κολωνία)

Δανία – Σερβία

Πέφτει η αυλαία του 3ου ομίλου του Euro 2024, με Δανία και Σερβία να τίθενται αντιμέτωπες στο Μόναχο, για την 3η και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης της διοργάνωσης, σε ένα παιχνίδι που έχει χαρακτήρα τελικού.

Κι αυτό διότι στο γκρουπ η Αγγλία είναι στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς και είναι το ξεκάθαρο φαβορί για την πρωτιά, ενώ από εκεί και μετά επικρατεί το χάος.

Η Δανία και η Σλοβενία με δύο πόντους ισοβαθμούν, ωστόσο η παρέα των Σπόραρ και Τσέριν μονομαχεί με τα «τρία λιοντάρια» και είναι το αουτσάιντερ, ενώ η Σερβία με έναν βαθμό θέλει το «τρίποντο» για να τις προσπεράσει στο φινάλε και να περάσει στην επόμενη φάση.

Αρχικά, στο στρατόπεδο των τυπικά γηπεδούχων υπάρχει αισιοδοξία πως το ταξίδι στη διοργάνωση θα έχει και συνέχεια. Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ παρουσίασε εξαιρετικό πρόσωπο κόντρα στην Αγγλία και όχι μόνο δεν ηττήθηκε, αλλά θα μπορούσε να έπαιρνε και το «τρίποντο» που θα εξασφάλιζε από τη δεύτερη στροφή το εισιτήριο της πρόκρισης.

Από την άλλη, η Σερβία σε ένα ακόμη ματς δεν έπεισε με την απόδοσή της, αλλά στο φινάλε έσωσε την παρτίδα και έμεινε ζωντανή. Σε έναν αγώνα «ζωής και θανάτου» με τη Σλοβενία εμφάνισε έλλειμμα στο πνευματικό κομμάτι, δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στις αποφάσεις της στην τελική προσπάθεια και είδε την αντίπαλό της να ανοίγει το σκορ με τον Κάρνιτσνικ.

Παρόλα αυτά στο τέλος το σύνολο των Γκατσίνοβιτς, Ζίβκοβιτς και Μλαντένοβιτς έψαξε με μανία το γκολ και ο Γιόβιτς, που είχε περάσει ως αλλαγή, σημείωσε ένα τέρμα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων που πανηγυρίστηκε σαν νίκη, κάτι απολύτως λογικό αφού σε ενδεχόμενο ήττας ο αποκλεισμός ήταν δεδομένος.

 

Η ανάγκη για βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας είναι επιτακτική στο στρατόπεδο της Σερβία, που μπορεί να έχει πολύ ταλέντο στο ρόστερ της, ωστόσο σαν ομάδα έως τώρα δεν έχει πείσει και θα πρέπει να εμφανιστεί καλύτερη, σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της, αν θέλει να βρίσκεται στους «16».

Πιθανές συνθέσεις

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ – Άντερσεν, Βέστεγκαρντ, Κρίστενσεν – Μέλε, Κρίστιανσεν, Χοίμπιεργκ, Χιούλμαντ, Έρικσεν – Βιντ, Χόιλουντ

Σερβία (Ντράγκαν Στοΐκοβιτς): Ραΐκοβιτς – Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς – Ζίβκοβιτς, Ίλιτς, Λούκιτς, Μλαντένοβιτς – Τάντιτς, Βλάχοβιτς – Μίτροβιτς

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεσιέ (Γαλλία)

Γήπεδο: Allianz Arena, Μόναχο