Η Γαλλία επικράτησε 1-0 της Αυστρίας, για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Euro 2024 και πήρε το πρώτο της τρίποντο στη διοργάνωση, που την φέρνει στην κορυφή του γκρουπ, ισόβαθμη με την Ολλανδία.

Ads

Οι «τρικολόρ» μόνο σε κάποια διαστήματα του ματς, έδειξαν τη δύναμη και το ταλέντο τους σαν ομάδα και χάρη σε ένα αυτογκόλ του Βέμπερ στο 38ο λεπτό, έκαμψαν την αντίσταση της μαχητικής και με καλά στοιχεία στο παιχνίδι της Αυστρίας.

Ντέρμπι κορυφής την επόμενη (2η) αγωνιστική στο 4ο όμιλο, με τα παιχνίδια Ολλανδία-Γαλλία (Παρασκευή 21/6 στις 22:00) και Πολωνία-Αυστρία την ίδια ημέρα στις 19:00.

Η βαθμολογία

Ads

Ο αγώνας

Οι «τρικολόρ» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο 8ο λεπτό έχασαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία, με τον Εμπαπέ να μπαίνει επικίνδυνα στην περιοχή από τα αριστερά αλλά να βλέπει τον Πεντς να αποκρούει το σουτ του.

Στο 13’, ο Ερναντέζ έκανε το επικίνδυνο γύρισμα από τα αριστερά μα η μπάλα πέρασε παράλληλα με την εστία, με τους Αυστριακούς να ανεβάζουν στη συνέχεια την απόδοσή τους και να χάνουν ασύλληπτη ευκαιρία στο 36’.

Ο Ζάμπιτσερ κατέβασε εξαιρετικά για τον Μπάουμγκαρτνερ, που εξ επαφής όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μενιάν.

Σαν να μην έφτανε αυτό, μόλις ένα δίλεπτο αργότερα ήρθε το 1-0 για τους Γάλλους, με τον Εμπαπέ να σεντράρει από τα δεξιά και τον Βέμπερ να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη μεγάλη στιγμή ήρθε στο 55’, όταν ο Εμπαπέ εξέθεσε με τρομερό σπριντ δύο αντιπάλους και βγήκε τετ α τετ με τον Πεντς, όμως πλάσαρε άουτ.

Στο 67’, ο Αυστριακός τερματοφύλακας σταμάτησε την προσπάθεια του Τουράμ από τα δεξιά, με τον Μενιάν να αποσοβεί τον κίνδυνο στο 78’, όταν πρόλαβε τον Μπάουμγκαρτνερ μέσα στην περιοχή.

Ο Τουράμ είχε τελική και στο 83’ όμως εκ νέου ο Πεντς μπλόκαρε εύκολα την μπάλα, με το σκορ να μην αλλάζει.

Προς το τέλος, ο Εμπαπέ τραυματίστηκε ελαφρά και αποχώρησε με περιπέτειες από κακή διαχείριση του ρέφερι. Στο 97′ ο Ζιρού είχε μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ, ο Πρας αμέσως μετά αστόχησε με κεφαλιά και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.

 

Αυστρία (Ρ. Ράνγκνικ): Πεντς, Πος, Ντάνσο, Βέμπερ (59’ Τράουνερ), Εμβένε (88’ Πρας), Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (90’ Σμιντ), Μπάουμγκαρτνερ, Γκρίλιτς (59’ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59’ Αρναούτοβιτς)

Γαλλία (Ντ. Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90’ Φοφανά), Καντέ, Ραμπιό (71’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ (90’ Ζιρού), Τουράμ

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανία)

Γήπεδο: Ντίσελντορφ Αρένα