Περίπου έναν χρόνο πριν την επίσημη έναρξη του Euro 2024 που θα γίνει στη Γερμανία η UEFA αποκάλυψε τη μασκότ αρκουδάκι του διαγωνισμού και παράλληλα ξεκινάει εκστρατεία για να κάνει τα παιδιά να δραστηριοποιηθούν με το να αποφασίσουν αυτά το όνομά της πριν από το τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού.

Ads

Τα αποκαλυπτήρια του αρκούδου έρχονται μετά την εξαιρετικά αρνητική υποδοχή της μασκότ του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ La’eeb πέρυσι, με τους οπαδούς να την παρομοιάζουν με φάντασμα.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός για τη μασκότ του Euro για το επόμενο έτος έχει γίνει γενικά αποδεκτός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι οπαδοί έχουν χαρεί με την πρόσκληση της UEFA προς τα παιδιά να δώσουν όνομα στο αρκουδάκι.

Υπάρχουν τέσσερις επιλογές – όλες ένα λογοπαίγνιο από τη γερμανική λέξη “bar” που σημαίνει αρκούδα: Albart, Barnardo, Barnheart και Herzi von Bar.

Ads

Σημειώνεται ότι η τελική φάση του τουρνουά θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου 2024 στο Μόναχο και θα διαρκέσει μέχρι τον τελικό ένα μήνα αργότερα, στις 14 Ιουλίου στο Βερολίνο.