Με τη διεξαγωγή της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής, ολοκληρώθηκε ο 5ος όμιλος του Euro 2024, ο πιο ανταγωνιστικός και αμφίρροπος από τους άλλους πέντε.

Ads

Και οι τέσσερις ομάδες ισοβάθμησαν στους 4 πόντους, κάτι σπάνιο σε μεγάλες διοργανώσεις, προκρίθηκαν όμως οι Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία, ενώ η Ουκρανία πήρε την τέταρτη θέση και ουσιαστικά «πλήρωσε» τα τρία γκολ που δέχτηκε στην πρεμιέρα από τους Ρουμάνους.

Τα αποτελέσματα

  • Ουκρανία – Βέλγιο 0-0
  • Σλοβακία –Ρουμανία 1-1

Η βαθμολογία

Ουκρανία – Βέλγιο 0-0

Η αναμέτρηση στη Στουτγκάρδη δεν βρήκε νικήτρια, καθώς κόλλησε στο μηδέν, όμως είχε μία ομάδα να προκρίνεται και μία να γυρίζει άδοξα σπίτι της. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η ομάδα του Βελγίου, αφού στην τετραπλή ισοβαθμία με 4 πόντους, που διαμορφώθηκε στο φινάλε (1-1 η άλλη αναμέτρηση της Σλοβακίας με την Ρουμανία), κατέλαβε την δεύτερη θέση που την έστειλε στους “16” απέναντι στη Γαλλία, με τους Ουκρανούς να “πληρώνουν” τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από την Ρουμανία και να αποχαιρετούν τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ads

Το ματς ήταν γενικά μοιρασμένο, με τους τυπικά γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί στο πρώτο ημίχρονο, το σύνολο του Τεντέσκο να κυριαρχεί στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης και την Ουκρανία να πιέζει αρκετά στο τελευταίο 10λεπτο.

Συνολικά επρόκειτο για μια αναμέτρηση που εύκολα θα ξεχαστεί, με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

 

Ουκρανία (Σέρχι Ρεμπρόφ): Τρούμπιν, Τίμτσικ, Ζαμπάρνι, Σβάτοκ (81’ Γιαρμολένκο), Ματβιγένκο, Μικολένκο (58’ λ. τρ. Ζιντσένκο), Σαπαρένκο (70’ Βανάτ), Μπράζκο (70’ Στεπανένκο), Σουντάκοφ, Γιάρεμτσουκ (70’ Μαλινόφσκι), Ντόβμπικ

Βέλγιο Ντομένικο Τεντέσκο): Φερτόνγκεν, Φαές, Τεάτ, Καστάνιε, Ντε Μπρόινε, Ονάνα, Τίλεμανς (62’ Μανγκαλά), Ντοκού (77’ Μπακαγιόκο), Τροσάρ (62’ Καρασκό), Λουκάκου (90’ Οπέντα)

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Γήπεδο: MHPArena, Στουτγκάρδη

Σλοβακία –Ρουμανία 1-1

Οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Σλοβακία και Ρουμανία νία έμειναν στο βολικό και για τους δύο 1-1, με αποτέλεσμα να προκριθούν παρέα στη φάση των «16».

Στους 4 βαθμούς και οι τέσσερις ομάδες του ομίλου, με την Ουκρανία να μένει εκτός και το Βέλγιο να τερματίζει δεύτερο. Οι Ρουμάνοι που τερμάτισαν πλέον πρώτοι θα κοντραριστούν είτε με τη Σλοβενία είτε με την Ολλανδία, ενώ η Σλοβακία θα κοντραριστεί με Ισπανία ή Αγγλία.

Οι περισσότεροι θα περίμεναν τις δύο ομάδες απλώς να βγάζουν το παιχνίδι σαν αγγαρεία. Παρόλα αυτά, οι δύο αντίπαλοι της Φρανκφούρτης κατέθεσαν τα πάντα μέσα στο γήπεδο για να φτάσουν στη νίκη.

Τo παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκειά του είχε εξαιρετικό ρυθμό. Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν 1-0 στο 24, με την κεφαλιά-οβίδα του Ντούντα.

Οι Ρουμάνοι Ισοφάρισαν 1-1 στο 37΄με πέναλτι (μέσω VAR), που εκτέλ4εσε εύστοχα ο Μάριν.

Με το αποτέλεσμα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου να είναι στο 0-0, οι Σλοβάκοι έκαναν τα πάντα για να βρουν και δεύτερο γκολ με σκοπό να πανηγυρίσουν εκτός από τη νίκη και την πρωτιά. Η ομάδα του Ιορντανέσκου αμύνθηκε μαζικά και κατάφερε να πετύχει το ζητούμενο που ήταν ο βαθμός που της εξασφάλισε και την πρωτιά στον όμιλο.

 

Σλοβακία (Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ (90+2′ Γκιομπέρ), Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο, Κούτσκα, Ντούντα (90+2′ Μπέρο), Λομπότκα, Σχρανζ (70′ Ντούρις), Χαράσλιν (70′ Σούσλοφ), Στρέλετς (70′ Μπόζενικ)

Ρουμανία (Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντράγκουσιν, Μπούρτσα, Μπάνκου, Μάριους Μάριν, Ραζβάν Μάριν (86′ Ρους), Στάντσιου, Χάτζι (66′ Μαν), Κομάν (58′ Σορέσκου), Ντράγκους (66′ Πούσκας)

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Γήπεδο: «Ντόιτσε Μπανκ Παρκ», Φρανκφούρτη