Ads

Μετά τα δύο ισόπαλα ματς με Γεωργία (1-1) και Κροατία (0-0) η Εθνική ομάδα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στο ματς με τη Λετονία την Παρασκευή (8/10, 21:45 MEGA) στο «Γ.Καραϊσκάκης».

Η «γαλανόλευκη» με νίκη θα πιάσει την κορυφή και θα περιμένει το ματς του Σαββάτου (9/10) μεταξύ Κροατίας και Ισραήλ, όπου σε περίπτωση ισοπαλίας θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς.

Στο γνωστό 4-3-3, ερωτηματικό η επίθεση

Από το 4-4-2 στο ματς με τη Γεωργία, ο Σάντος στο ίδιο κιόλας ματς, όταν τα πράγματα «στράβωσαν» το γύρισε στο 4-3-3 και με το σύστημα αυτό θα παίξει η Εθνική κόντρα στους Λετονούς.

Ads

Ο Σάντος δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά στην 11άδα, αλλά κάποια πράγματα είναι γνωστά.

Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Μιχάλης Σηφάκης, τον οποίο ο Σάντος ξεκίνησε και στα δύο προηγούμενα ματς. Στο κέντρο της άμυνας έχουν καθιερωθεί οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος.

Οσον αφορά στα μπακ, δεξιά θα ξεκινήσει ο Τοροσίδης και στα αριστερά εις εκ των Τζαβέλλα ή Σπυρόπουλου. Η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Καρσγκούνη και Τζιόλη.

Τα ερωτηματικά αφορούν κυρίως την επίθεση. Στην κορυφή πιθανότατα θα ξεκινήσει ο Μήτρογλου και στα πλάγια –δεδομένης της απουσίας Σαμαρά από το βασικό σχήμα και του τραυματία Λυμπερόπουλου – Νίνης, Σαλπιγγίδης και διεκδικούν δύο θέσεις, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη με Φετφατζίδη.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης.

Τραυματίες είναι οι Λυμπερόπουλος και Πρίττας

Ο Βερπακόφσκις και οι άλλοι…

Η Λετονία δεν μας είναι άγνωστη, καθώς η Εθνική μας την αντιμετώπισε στο δρόμο για την πορεία της στο Μουντιάλ του 2010.

Ο Μάρις Βερπακόφσκις του Εργοτέλη παραμένει ο πιο επικίνδυνος παίκτης των Λετονών, ενώ είχε σκοράρει δις στο 5-2 του ΟΑΚΑ πέρυσι.

Η Λετονία του Στάρκοβς παίζει με 4-4-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Βάνινς, στο κέντρο της άμυνας οι Γκορκς και Ιβάνοβς, δεξιά ο Κλάβα και αριστερά ο Μιχάντζουκς.

Αμυντικά χαφ θα είναι οι Αστάφιεβς και Λάιζανς, δεξιά ο Κάουνα, αριστερά ο Ρούμπινς και μπροστά στην επίθεση ο Βερπακόφσκις και Κάρλσονς.

Την αποστολή απαρτίζουν οι: Βάνινς, Κολίνκο, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοβς, Μιχάντζουκς, Κραούκλις, Σμίρνοβς, Φέρτοβς, Λάιζανς, Αστάφιεβς, Καούνα, Ρούμπινς, Ζιγκάγιεβς, Λάζντινς, Βερπακόβσκις, Ρούντνεβς, Κάρλσονς, Περεπλότκινς. Προπονητής: Αλενσάντρς Στάρκοβς

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Στη μέχρι τώρα προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων, η Ελλάδα έχει το προβάδισμα καθώς σε 4 ματς έχει δύο νίκες, έναντι μίας της Λετονίας, ενώ ένα ματς έχει λήξει ισόπαλο.

Ο Φερνάντο Σάντος, δεν θα έχει στη διάθεσή του πάντως τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στο τελευταίο ματς με τη Λετονία, σκοράροντας τέσσερις φορές (η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 5-2).

Διαιτητής του αγώνα ορίσθηκε ο Ιταλός Αντόνιο Νταμάτο, ο οποίος δεν έχει «ξανασφυρίξει» σε αγώνες ελληνικών ομάδων.

Αναλυτικά
:

31/03/1999 Λετονία-Ελλάδα 0-0 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, προκριματικά
09/06/1999 Ελλάδα-Λετονία 1-2 Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2000, προκριματικά
10/09/2008 Λετονία-Ελλάδα 0-2 Μουντιάλ 2010, προκριματικά
10/10/2009 Ελλάδα-Λετονία 5-2 Μουντιάλ 2010, προκριματικά

ΕΛΛΑΔΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ 5-2

Πηγή: Sportdog.gr