Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης, στην αυλαία της 6ης αγωνιστικής της Super League. Ήταν η 5η νίκη των Αρκάδων σε ισάριθμα ματς στο «Γ. Καμάρας» της Ριζούπολης.

Ads

Στους 5 βαθμούς πλέον ο Αστέρας, έμεινε στους 2 και χωρίς νίκη ακόμα στο πρωτάθλημα ο Απόλλων.

Με φόρα μπήκε ο Αστέρας Τρίπολης στο ματς, αγγίζοντας το γκολ μόλις στο 3ο λεπτό μετά την σέντρα του Σίτο και την κεφαλιά του Κρέσπι που έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Μπρούνο Άλβες. Οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα και ήλεγχαν το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Απόλλωνα σταδιακά να ανεβαίνει.

Στο 21’ ο Μπρούνο Άλβες λίγο έλειψε να πετύχει το παρθενικό του τέρμα στην Ελλάδα, με εκτέλεση φάουλ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσή, με τους γηπεδούχους να ισορροπεί από εκεί και έπειτα το παιχνίδι.

Ads

Πολλές μονομαχίες, αρκετές λάθος πάσες και πολλά νεύρα σύνδεσαν το παζλ στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους χτύπησε ο Αστέρας Τρίπολης, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη του νίκη. Ο Κρέσπι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μπαράλες στο 48΄με κεφαλιά-κανονιά κάρφωσε τον Κότσαρη για το 1-0.

Ο Απόλλων προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, είχε δυο τελικές αλλά χωρίς να βρει τέρμα και σιγά-σιγά οι Αρκάδες όχι απλά ισορρόπησαν αλλά έλεγχαν πλήρως το ματς. Άφησαν τους γηπεδούχους να αναλώνονται σε μεγάλες μπαλιές, οι Βαλιέντε-Καστάνιο ήταν εξαιρετικοί στον αέρα και ο Τσιφτσής δεν χρειάστηκε να επέμβει σχεδόν καθόλου.

Πολλά νεύρα, μονομαχίες και φωνές από τους γηπεδούχους για κόκκινη στον Καστάνιο σε μαρκάρισμα στον Φατιόν, χωρίς να «συγκινήσουν» τον διαιτητή Τσέτσιλα, με τον Απόλλωνα να θέλει αλλά να μην μπορεί και τους φιλοξενούμενους να κρατάνε με άνεση ως το φινάλε μια μεγάλη νίκη, που ήταν και η παρθενική τους στο φετινό πρωτάθλημα.

Απόλλων Σμύρνης (Τζιανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης (83′ Λισγάρας), Τουτουαρίμα, Ντομίνγκες, Άλβες, Φατιόν, Σλίβκα, Κάστρο (83′ Ματέι), Μαρτίνες (58′ Σαλί), Φαν Λα Πάρα (63′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης (63′ Ντάουντα)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Βαλιέντε, Καστάνιο, Άλβαρες, Σανταφέ (82′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (70′ Καπίγια – 82′ Αλί Μπαμπά), Κρεσπί (90+1′ Τασουλής), Σόνι (70′ Ριέρα), Μπαράλες

Διαιτητής: Τσέτσιλας Κωνσταντίνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Παπαδάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου), Σινιοράκης Αντώνιος (Χανίων)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης Άγγελος (Μακεδονίας)
VAR: Γκορτσίλας Ευστάθιος (Μακεδονίας)
AVAR: Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου)