Κάλιο αργά παρά ποτέ, γνωστή ρήση που πάει γάντι στον Αστέρα, καθώς στην 6η αγωνιστική της Super league 1, σημείωσε την πρώτη του νίκη, επικρατώντας 2-0 του ΟΦΗ στην Τρίπολη.

Ads

Έτσι οι Αρκάδες πήραν την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα (στην 6η αγωνιστική όπως και πέρυσι, σσ. τότε με τον Απόλλωνα), που συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση.

Χαρούμενος και ο προπονητής του Αστέρα Ηρακλής Μεταξάς, για το παρθενικό του τρίποντο στον πάγκο της ομάδας του, που ανέβηκε στη βαθμολογία έχοντας επτά πόντους.

Κακή εμφάνιση του ΟΦΗ, δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις και να φανεί απειλητικός καθ’ όλη τη διάρκεια, μένοντας μοιραία στους 4 βαθμούς..

Ads

Με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο παίζει την 7η αγωνιστική ο Αστέρας, υποδέχεται τον Ολυμπιακό ο ΟΦΗ!

Ο Ηρακλής Μεταξάς κατέβασε τον Αστέρα Τρίπολης με 4-2-3-1. Ο Παπαδόπουλος στην εστία και οι Γκαρθία, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Άλβαρες στην άμυνα. Οι Ιγκλέσιας, Ντομίνγκεθ στα χαφ, με τους Τιλίκα, Μπαρτόλο, Γκαρντάφσκι στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Μπαράλες ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Με 4-3-3 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Στέφενς στο τέρμα και οι Λάρσον, Διαμαντής, Βούρος, Μπαλογιάννης στην τετράδα της άμυνας. Οι Μεγιάδο, Περέα, Ντιουσέ στα χαφ, με τους Ντίκο, Ντουρμισάι στα εξτρέμ και τον Γκερέρο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με τους Κρητικούς να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Μόλις στο 8ο λεπτό ο Διαμαντής έκανε κάθετη στον Γκερέρο, με τον Ισπανό να κάνει το τελείωμα και ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αστέρας στην συνέχεια άρχισε να απειλεί και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο ο κ. Διαμαντής ο βοηθός του κ. Παπαπέτρου υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ δυο φάσεις των Αρκάδων και τους… στέρησε τις τελικές. Στο 19’ ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους, όταν ο Μπαρτόλο βρήκε τον Τιλίκα, ο Βραζιλιάνος κατέβασε όμορφα με το στήθος και με φοβερό βολέ έκανε το 1-0.

Δείτε εδώ το γκολ 

Από εκεί και πέρα η κρητική ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει ιδιαίτερα και όποιες φάσεις και να δημιουργούσαν, τις εξολόθρευε η άμυνα των γηπεδούχων. Ο Αστέρας στο 44’ διπλασίασε τα τέρματά το. Ο Μπαρτόλο έγινε ξανά δημιουργός και έκανε το παράλληλο γύρισμα στον Γκαρντάφσκι και εκείνος με ωραίο πλασέ στην κίνηση έγραψε το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Δείτε εδώ το γκολ

Με τον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και να απειλούν περισσότερο από τον ΟΦΗ.

Στο 59’ ο Αστέρας είχε μια μεγάλη ευκαιρία για το 3-0, όταν ο Γκαρντάφσκι έκανε την σέντρα, ο Μπαράλες σχεδόν από τη μικρή περιοχή πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Στέφενς έδιωξε εξ επαφής. Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη μια σημαντική ευκαιρία, όταν στο 63’ ο Μπαρτόλο έφυγε μόνος του, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Στέφενς από θέση τετ-α-τετ.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Νίκου Νιόπλια ανέβασε ρυθμό μήπως και βρει ένα γκολ για να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, με τον Παπαδόπουλο να κάνει μια τρομερή επέμβαση στο σουτ του Γκερέρο στο 81′.

Ο Ιγκλέσιας που για 16η σερί σεζόν έπαιξε στη Super League, έσπασε το ρεκόρ του θρυλικού επιθετικού, Κριστόφ Βαζέχα, ενώ κατά την αλλαγή του αποθεώθηκε, με το σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε και τους Αρκάδες να επικρατούν 2-0 του ΟΦΗ και να παίρνουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος- Ρούμπεν Γκαρθία, Ζουκάνοβιτς, Καστάνιο- Άλβαρες, Ιγκλέσιας (75’ Βαλιέντε), Ντομίνγκεθ (46’ Στάνκο), Λέο Τίλικα- Μπαρτόλο (74’ Μπερτόγλιο, 87’ λ.τ.Ριέρα), Γκαρντάφσκι (65’ Κρέσπι), Μπαράλες

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς- Μπαλογιάννης (73’ Θοράρινσον), Βούρος, Διαμαντής, Λάρσον- Μεγιάδο (46’ Τοράλ), Ντουρμισάι (46’ Μπιφουμά), Ντιουσέ (62’ Στάικος) – Περέα, Ντικό (57’ Μπουζούκης), Γκερέρο

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)
Βοηθοί: Σακκάς Παναγιώτης-Δημήτρης (Θεσσαλίας),  Διαμαντής Λάμπρος (Λέσβου)
4ος Διαιτητής: Στάμος Βασίλειος (Ηλείας)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Κόλλιας Αθανάσιος (Ηπείρου)

Δείτε εδώ τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα