Eπίθεση δέχτηκαν ποδοσφαιριστές της Μίλαν και εισέπραξαν προσβλητικές εκφράσεις στη Φλωρεντία, από μια ομάδα περίπου 30 οπαδών της Φιορεντίνα. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τη νύχτα, στο σιδηροδρομικό σταθμό «Κάμπο Ντι Μάρτε» της πόλης της Τοσκάνης.

Ads

Οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «κλέφτες» και «το μόνο που ξέρετε είναι να κλέβετε», ενώ στη συνέχεια η ένταση ανέβηκε με ουρλιαχτά που ενέτειναν την πίεση και τον Μπαλοτέλι να προσπαθεί να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους διαδηλωτές, οι οποίοι φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα εναντίον του.

Τότε επενέβη η ασφάλεια της Μίλαν και η αστυνομία, οι οποίοι τράβηξαν τους Μπαλοτέλι και Ρομπίνιο αποφεύγοντας κάθε περαιτέρω επαφή με το πλήθος και προλαβαίνοντας την κατάσταση, πριν αυτή γενικευθεί. Η έρευνα των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των οπαδών.

«Πολύ απάνθρωπο», έγραψε αργότερα στο Twitter ο Μάριο Μπαλοτέλι, αναφερόμενος στον κανονισμό που προβλέπει την αποβολή του ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο σε περίπτωση ρατσιστικών συνθημάτων. Όπως σχολίασε ο επιθετικός της Μίλαν «αυτός ο κανονισμός πρέπει να αλλάξει, είναι πολύ απάνθρωπος».

Ads