Ο Βρετανός κωμικός Λι Νέλσον εισέβαλε στη συνέντευξη Τύπου, πλησίασε τον πρόεδρο της FIFA και του πέταξε μια μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων

Ads

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Σεπ Μπλάτερ έτυχε μιας απρόσμενης επίθεσης από το Βρετανό κωμικό Λι Νέλσον, ο οποίος έχει ιστορικό, στις φάρσες, καθώς πρόσφατα είχε διακόψει την εμφάνιση του Κάνιε Γουέστ στο Γκλάστονμπερι, ενώ το 2014, είχε προσπαθήσει να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Το πραγματικό όνομά του, είναι Σάιμον Μπρόντκιν, όμως λόγω του κύριου χαρακτήρα από το κωμικό του πρόγραμμα, οι περισσότεροι Βρετανοί τον φωνάζουν με το καλλιτεχνικό «Λι Νέλσον».

image

Ads

Ο Μπρόντκιν λοιπόν, εισέβαλε στην αίθουσα, όταν μιλούσε ο Μπλάτερ, τον πλησίασε και τον «έλουσε» με χαρτονομίσματα, λέγοντάς του παράλληλα: «Ορίστε Σεπ, για το Μουντιάλ του 2026 στη Βόρεια Κορέα».

Το σκηνικό φυσικά και καταγράφηκε από τις παρευρισκόμενες κάμερες, με τον πρόεδρο της FIFA να σηκώνεται και να κοιτά ολόγυρα, εμφανώς σαστισμένος.

Ο Μπρόντκιν συνοδεύτηκε έξω από την αίθουσα, από άνδρες της ασφάλειας, και μόλις ο Μπλάτερ συνήλθε από το σοκ, γύρισε στους παρευρισκόμενους και είπε: «Αυτό δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο».

Πάντως, αναλογιζόμενοι τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα της FIFA και τις φήμες και τις υποψίες που συνοδεύουν τον Σεπ Μπλάτερ, δύσκολα θα ξεχαστεί η εικόνα στην οποία πέφτουν γύρω του χαρτονομίσματα.