Επιστροφή στις επιτυχίες για την ΑΕΚ, μετά το αρνητικό σερί με τις τρεις συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, καθώς επικράτησε του Απόλλωνα Σμύρνης με 3-0 στο ΟΑΚΑ, για την 22η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Δύο γκολ πέτυχε ο Σέρχιο Αραούχο στο 100ο του παιχνίδι με την ΑΕΚ, στο 52′ και το 71′, ενώ τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Τσούμπερ έκανε το 2-0.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη στο πρώτο μέρος, είχε κάποιες ευκαιρίες για να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως ο Απόλλων ήλεγξε κάθε επιθετική προσπάθεια της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη. Αυτό δεν συνέβη στο δεύτερο μέρος, στο οποίο η ΑΕΚ βρήκε τρία γκολ, δίχως να πιέσει πάρα πολύ τον Απόλλωνα, βρίσκοντας δίχτυα στις πρώτες της προσπάθειες στην εστία.

Στα άσχημα για την ΑΕΚ είναι ότι το παιχνίδι το ολοκλήρωσε με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Μοχαμάντι, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο.

Ads

Οι πρώτες τελικές της Ένωσης ήταν με Λιβάι Γκαρσία (6′) και Τσούμπερ (8′), με τον Ελβετό μεσοεπιθετικό να εκτελεί με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ωστόσο η μπάλα κατέληξε άουτ.

Ο Απόλλων απείλησε για πρώτη φορά στο 20ο λεπτό. Ο νεοαποκτηθείς Τσιμπσά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη σέντρα του Ντεντάκη από τα δεξιά, ωστόσο η κεφαλιά που επιχείρησε πέρασε λίγο άουτ. Λίγο μετά ο Τσούμπερ στο 25′ και ο Σιμάνσκι με ωραίο σουτ, δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Βέρχουλστ, ο οποίος έδειξε τα αντανακλαστικά του και στις δύο περιπτώσεις.

Στο 41′ η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από επιθετική προσπάθεια του Απόλλωνα, οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη έφυγαν ταχύτατα στην αντεπίθεση. Ο Γέβτιτς μοίρασε στον Αραούχο, ο οποίος όντας αφύλακτος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή. Αρχικά ο Βέρχουλστ τον σταμάτησε με το πόδι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Φατιόν του πήρε την μπουκιά από το στόμα.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μήτογλου βρήκε δίχτυα, ωστόσο έκανε επιθετικό φάουλ στο Ρόγκνε, με το VAR να επιβεβαιώνει την αρχική απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε πολύ δυνατά και βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ σε δύο περιπτώσεις με τον Σίγκνεβιτς. Αρχικά στο 47′ σε φάση διαρκείας στα καρέ του Τσιντώτα προσπάθησε να στείλει την μπάλα προς την εστία με ένα γλυκό σουτ, ωστόσο βρήκε σε αμυνόμενο και κατέληξε σε κόρνερ.

Στο 52ο λεπτό ο Βιτλής έκανε ένα γέμισμα στην περιοχή της ΑΕΚ και ο Σίγκνιεβιτς, όντας αμαρκάριστος έστειλε την μπάλα προς την εστία με τον Τσιντώτα να απομακρύνει.

Στην εξέλιξη της φάσης (52′) η ΑΕΚ έβγαλε αντεπίθεση, με τον Γκαρσία να κάνει το γύρισμα από τα δεξιά και τον Αραούχο να «τσιμπά» από κοντινή απόσταση την μπάλα, στέλνοντάς τη στα δίχτυα για το 1-0.

Η «Ένωση» προσπάθησε να χτίσει πάνω στο μομέντουμ της, ώστε να καθαρίσει το παιχνίδι. Η είσοδος του Άμπραμπατ στο 62′ (για να σχηματιστεί μπροστά η τετράδα Γκαρσία, Άμραμπατ, Τσούμπερ και Αραούχο) τη βοήθησε καταλυτικά σ’ αυτό μ’ ένα τετράλεπτο ξέσπασμα.

Στο 67′ ο Μαροκινός άσος έκανε εξαιρετική κάθετη μεταβίβαση, με τον Ντεντάκη να μην αντιδρά καλά, τον Τσούμπερ να γίνεται δέκτης της μπάλας εντός της περιοχής, ολοκληρώνοντας τη φάση με πλασέ για σημειώσει το 2-0.

Στο 71′ ο Μισελέν έκανε το γύρισα από τα δεξιά, με τον Αραούχο να σκοράρει, το δεύτερο του τέρμα και το 3-0 για την ΑΕΚ, με πλασέ στην κίνηση.

Παρά τις αρκετές αλλαγές, το μόνο που άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς ο Μοχαμάντι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 79′. Κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Απόλλων, με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν, Σβάρνας, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Λε Ταλέκ (81′ Χατζισαφί), Σιμάνσκι, Γκαρσία (73′ Σάκχοφ), Γέβτιτς (62′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (72′ Τάνκοβιτς), Αραούχο (72′ Ανσαριφάρντ)

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Ρόγκνε, Λισγάρας, Γιακιμόβσκι, Βιτλής (72′ Παπαγεωργίου), Παμλίδης (58′ Γιαννιώτας), Φατιόν, Τσίμπσαχ (58′ Σλίβκα), Τσιλούλης (72′ Μαρτίνες), Σίγκνεβιτς (58′ Ιωαννίδης)

Διαιτητής: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
Βοηθοί: Μωϋσιάδης Θεόφιλος (Ηπείρου), Στάικος Κωνσταντίνος (Λάρισας)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας Γεώργιος (Φθιώτιδας)
VAR: Ζαμπαλάς Σπυρίδων (Ηπείρου)
AVAR: Σαμοΐλης Δημήτριος (Αθηνών)