Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, σημείωσε πέντε τέρματα, μέτρησαν (και σωστά) τα δύο και τελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του μαχητικού Παναιτωλικού με 2-1, για την 10η αγωνιστική της Super League 1.

Ads

Έτσι μ’ αυτή τη νίκη στο ΟΑΚΑ που τόσο χρειαζόταν, κερδίζει χρόνο και ηρεμία για την συνέχεια του πρωταθλήματος, μιάς και την επόμενη αγωνιστική παίζει ντέρμπι με την ΑΕΚ.
 
Στο πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι μπήκαν με εμφανή διάθεση αφενός να πιέσουν ψηλά κι αφετέρου να επιτεθούν από τον άξονα, με τους Μαουρίσιο-Βιγιαφάνιες να κάνουν παιχνίδι.
 
Μάλιστα, ο Λάζλο Μπόλονι φρόντισε να αλλάξει πλευρές στον δεύτερο με τον Αϊτόρ, προτού ο Αργεντινός «μονιμοποιηθεί» ως δεκάρι, θέλοντας να βρει καλύτερη ανάπτυξη για την ομάδα του, που δυσκολεύθηκε από την ιδιαίτερη προσήλωση του αντιπάλου της στα μετόπισθεν.
 
Αντιθέτως, ήταν ο Παναιτωλικός εκείνος που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, με την σέντρα του Τζανακάκη και τον Αζαντί να πηδάει μόνος ανάμεσα σε Σένκεφελντ και Πούγγουρα, αλλά την κεφαλιά του να είναι άστοχη, μόλις στο 9’.
 
Τελικά, αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το 1-0. Αρχικά με τον Αϊτόρ να εκμεταλλεύεται την κάθετη μπαλιά του Βιγιαφάνιες και να νικάει τον Κνετ, αλλά το γκολ του Ισπανού εξτρέμ του Παναθηναϊκού, στην αμέσως επόμενη φάση, δεν μέτρησε με την χρήση VAR.
 
Κάτι που δεν συνέβη ωστόσο στην περίπτωση του Μακέντα στο 19΄, όταν ο Σάντσες έκανε μια ωραία διαγώνια μπαλιά από τα δεξιά για το δεύτερο δοκάρι και ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι» (1-0).
 
Από εκεί κι έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τον Παναθηναϊκό να τον ελέγχει απόλυτα, αλλά χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα ή να πρεσάρει το ίδιο, αρκούμενος σε διαχείριση του υπέρ του σκορ.
 
Τα «καναρίνια» συνέχισαν να είναι άτολμα, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απειλήσουν την εστία του Διούδη, αλλά να πάνε στα αποδυτήρια δεχόμενα και δεύτερο τέρμα.
 
Έπειτα από ωραία ενέργεια του Ζαγαρίτη που έφυγε από την άμυνα και προωθήθηκε για να πάρει την πάσα του Καρλίτος, ενώ έκανε την σέντρα από αριστερά μέσα στην περιοχή, ο Λιάβας έστειλε την μπάλα στην εστία του τερματοφύλακα του Κνετ (2-0), θέλοντας να διώξει προ του Μακέντα, στο 43ο λεπτό!
 
Στην επανάληψη οι «πράσινοι» σκόραραν ξανά με τον Αϊτόρ, μετά πάντως από φοβερή προσπάθεια του Καρλίτος, για να ακυρωθεί και πάλι το γκολ του πρώτου με την χρήση VAR.
 
Το τέμπο παρέμεινε ελεγχόμενο από πλευράς ΠΑΟ, με τον Μαουρίσιο να έρχεται να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ στο 60΄, αλλά και αυτό ακυρώθηκε από το VAR, αφού ο Αϊτόρ ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα του γκολ.

Κάπου εκεί, το ματς «έσβησε» εντελώς, με τον Μπόλονι να προχωράει σε αλλαγές προσώπων αλλά και συστήματος, γυρίζοντάς το σε 4-2-3-1 και τον Παναιτωλικό να δυσκολεύεται να εκμεταλλευτεί την συντηρητική προσέγγιση του αντιπάλου του.
 
Έτσι, κι ενώ μεσολάβησε μια πολύ καλή ενέργεια του Ζαγαρίτη στο 77’, από ασίστ του Αγιούμπ που είχε περάσει αλλαγή 10 λεπτά νωρίτερα, χωρίς να μπορέσει ωστόσο να νικήσει τον Κνετ στο τετ α τετ, φτάσαμε στις καθυστερήσεις.
 
Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Σάντσες και ο Μεντόσα, ο οποίος είχε έρθει από τον πάγκο νίκησε τον Διούδη στο πέμπτο λεπτό του έξτρα χρόνου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΠΑΟ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (84΄Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Αϊτόρ (78΄Μολό), Βιγιαφάνιες (84΄Μπουζούκης), Μακέντα (78΄Καμπετσής), Καρλίτος (67΄Αγιούμπ)

Ads

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Τζανακάκης (80΄Τζανακάκης), Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (70΄Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντίας, Γιακολις (60΄Ντουάρτε), Τσιγγάρας, Μάζουρεκ (60΄Ταχάρ), Αζάντι (46΄Βέγος)
 
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Μουξμπάουμ Ράινχαρντ (Αν, Αττικής), Μωϋσιάδης Βασίλειος (Γρεβενών)
4ος Διαιτητής: Βρέσκας Γεώργιος (Πιερίας)
 VAR: Φωτιάς Βασίλειος (Πέλλας)
AVAR: Δημόπουλος Μιχαήλ: (Δ. Αττικής)

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα και τα γκολ του αγώνα