Στη πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας του από το 1993 όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Ads

Ουσιαστικά το «μαγαζί» έκλεισε μέχρι τις 14 Ιουνίου, μέρα που ορίστηκε η έκτακτη γενική συνέλευση, μια και όπως έγινε γνωστό έως τότε δε θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις, προκειμένου να μη δεσμευθεί η νέα διοίκηση, που θα προκύψει. Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο Κόκκαλης κάνει άνοιγμα σε επενδυτές, ελπίζοντας πως τώρα θα υπάρξει ανταπόκριση.

Ο ίδιος άλλωστε, δεν είναι διατεθειμένος να σηκώσει μόνος του το βάρος από εδώ και στο εξής, ενώ οι πληροφορίες λένε πως δεν έχει πρόβλημα να κάνει τελείως στην άκρη, παραχωρώντας ακόμη και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Θυμίζουμε πως ο ίδιος είναι μεγαλομέτοχος, έχοντας στην κατοχή του το 78%.

«Βρείτε επενδυτές»

Κατά τη διάρκεια τη συνεδρίασης του Δ.Σ. ο Κόκκαλης άνοιξε τα χαρτιά του, δίνοντας σαφή εντολή στα υπόλοιπα μέλη. «Βρείτε επενδυτές και μετά βλέπουμε. Ας έρθει όποιος θέλει να βάλει λεφτά και ας γίνει και πρόεδρος. Εδώ είμαστε για να τα συζητήσουμε όλα», ανέφερε το αφεντικό των «ερυθρολεύκων», όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ads

Όπως επισημάναμε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, φαίνεται πως ο Κόκκαλης δεν δείχνει ζεστός να παραμείνει στο προσκήνιο. Έχει κουραστεί, έχει απογοητευθεί και από τη στάση μερίδας του κόσμου απέναντι του. Πολύ περισσότερο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, δεν έχει τη διάθεση να ρίξει κι άλλα χρήματα στον Ολυμπιακό.

Δεν έχει πρόβλημα λοιπόν, είτε να αποκτήσει συμπαίκτες παραχωρώντας μέρος των μετοχών του είτε να κάνει τελείως στην άκρη, δίνοντας όλο το ποσοστό του και αποχωρώντας από την πειραϊκή ΠΑΕ. Ακόμη και αν βρεθούν επενδυτές και συνεχίσουν μαζί με τον Κόκκαλη, φαίνεται πως ο ίδιος δεν έχει τη διάθεση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα.

Με τους δικούς του όρους

Τι θα γίνει, όμως, στη περίπτωση που δεν βρεθούν οι άνθρωποι που θα επενδύσουν τα χρήματά τους στον Ολυμπιακό; Μην ξεχνάμε πως και πέρυσι ο Κόκκαλης άνοιξε την πόρτα της ΠΑΕ, αλλά μόνο ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μπήκε με ποσοστό 10%.

Στην περίπτωση αυτή, ο Κόκκαλης θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να συνεχίσει μόνος του, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Και φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει με τους δικούς του όρους. Δίχως δηλαδή, τη διάθεση να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη.

Με σφιχτή οικονομική πολιτική, με προπονητή που δεν θα κοστίζει πολλά, με λίγες μεταγραφές, κυρίως ελεύθερων παικτών και με την εντολή να αξιοποιηθεί το νέο αίμα της ομάδας. Δεν πρόκειται να κάνει νέα ανοίγματα και θα τρέξει την ΠΑΕ με την λογική του «τόσα βγάζουμε, τόσα χαλάμε. Ούτε ευρώ παραπάνω».

Ακόμη πάντως και να παραμείνει αφεντικό ως μεγαλομέτοχος, δεν αποκλείεται να βάλει κάποιο άλλο πρόσωπο στη θέση του προέδρου.

«Αχαριστία…»

Όπως προαναφέραμε, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είναι απογοητευμένος από τις αποδοκιμασίες του κόσμου προς το πρόσωπο του. Αυτή την πίκρα έβγαλε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., μιλώντας ακόμη και για αχαριστία από μερίδα του κόσμου.

Γιατί στις 14 Ιουνίου

Σε πολλούς προκάλεσε απορία το γεγονός ότι η γενική συνέλευση ορίστηκε για τις 14 Ιουνίου, ημέρα που ξεκινά και η προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Από την ΠΑΕ ξεκαθαρίστηκε πως δεν μπορούσε να οριστεί νωρίτερα η γ.σ., καθώς βάσει νόμου πρέπει να περάσουν 20-22 μέρες, απ’ τη μέρα που έγινε το Δ.Σ.

Ενδεχομένως και η διοίκηση να ήθελε να κάνει νωρίτερα, ώστε να έχει τουλάχιστον προπονητή και να έχει προχωρήσει σε κάποιες κινήσεις για τη διαμόρφωση του ρόστερ έως τις 14/6, αλλά πρακτικά ήταν αδύνατον.

Πηγή: sportdog.gr